Ambassador 2017

Äänestä suosikkiasi ja voit voittaa 200 euron arvoisen lahjakortin

Toisen päätehtävän äänestys nyt käynnissä.

Äänestä parasta Ambassador -kilpailijan blogipäivitystä ja voit voittaa 200 euron lahjakortin Rajala Pro Shopin -verkkokauppaan. Jokainen äänestänyt saa myös kampanjakoodin, joka oikeuttaa jopa 200 euron alennukseen Rajala Pro Shopista ostettuihin tuotteisiin.

Toisessa päätehtävässä lähettiläiden tuli pohtia minkälaisia maskeja heillä itsellään on. Mentorina tehtävässä toimi Hanna Råst, joka halusi kisaajien pohtivan käsitettä Persona. Se juontaa juurensa latinasta, jossa se viittaa teatterinaamioihin. Se on sosiaalinen kasvo, jonka henkilö näyttää ulkopuoliselle maailmalle. Esimerkiksi Sosiaalisessa mediassa ja pelimaailmassa otetaan eri rooleja jatkuvasti.

Äänestä suosikkiasi ja saat alennuskoodisi. Äänestämällä osallistut myös 200 euron arvoisen lahjakortin arvontaan.

Voit osallistua Ambassador -kisaan myös omalla kuvallasi. Julkaise persoonaasi kuvaava kuva Instagramissa hashtagilla #rajalaambassador2017kisa. Kolme parasta kuvaa palkitaan. Kuukauden parhaalle kuvalle luvassa 150 euron lahjakortti, toiselle 100 euron lahjakortti ja kolmannelle 50 euron lahjakortti Rajala Pro Shop -verkkokauppaan.

persona_harri_rauhanummi_1
rajala_AstridMannerkoski-
noorabulevardi_17
Montako naamiota sinä omistat? Kuvakollaasi I, Jokerface.
_DSC3579-Edit
1Y2A8283-Edit-2

Hanna Råst – Luova valokuvaus ja kuvataide

hannarast.com

Äänestä suosikkiasi

Kirjoitus #1Kirjoitus #2Kirjoitus #3Kirjoitus #4Kirjoitus #5Kirjoitus #6Kirjoitus #7Kirjoitus #8

Täytä tietosi tähän jos haluat osallistua kilpailuun

Nimi

Sähköposti

Tietoja käytetään vain voittajan kontaktoimiseen.

Blogi

Ensimmäinen äänestys päättynyt, voittaja on selvillä

Ensimmäisessä päätehtävässään Ambassadorien oli määrä tehdä blogipäivitys heitä puhuttelevista aiheista. Monipuolisia ja värikkäitä päivityksiä heillä olikin tarjota. Jokaisen tuottama sisältö oli rikasta ja kuvat upeita. Blogipäivitykset kiinnostivat laajalti, sillä äänestykseen osallistui lähes 1 600 henkeä.

Erityisesti Susanna Oksasen blogi hiihtoretkikunnan matkasta Huippuvuorille kiinnosti äänestäjiä ja hän saikin selvästi eniten ääniä. Myös Astrid Mannerkosken kirjoitus Barc 4 Balidogs –yhdistyksen työstä hylättyjen koirien parissa kosketti lukijoita. Samoin Samira Leen päivitys ”Nakkikastiketta, kiitos” tuntui osuvan lukijoiden sydämiin. Näistä jokainen sai useita satoja ääniä.

Kilpailun voitti siis Susanna Oksanen. Onnea Suski. Ensimmäisen päätehtävän voitosta Susanna saa 300 euron lahjakortin Rajala Pro Shop -verkkokauppaan.

Kisasta putosi äänestyksen perusteella Jan Viljanen, joka ansaitsee kiitoksen osallistumisesta ja upeista kisakuvista.

Kisassa jatkaa nyt kahdeksan Ambassadoria. Seuraavan päätehtävän mentorina toimii Hanna Råst. Hänen osaamisaluettaan on erityisesti luova valokuvaus ja kuvataide. Seuraavasta päätehtävästä voidaan siis odottaa mielenkiintoista haastetta Ambassadoreille.

Lukijoiden Instagramiin lähettämät kuvat palkittiin

Ensimmäisen päätehtävän yhteydessä Ambassadorien blogeja lukeneet ja kilpailua seuranneet saivat osallistua kisaan omilla kuvillaan. Instagramiin lähetetyistä kuvista Rajala on valinnut kolme suosikkiaan.

150 euron lahjakortti lähtee Mikko Karsistolle, 100 euron lahjakortti Riku Norakarille ja 50 euron lahjakortti Soli Walleniukselle.

Tässä Rajalan palkitsemat kuvat:

Kiitos kaikille kisaan osallistuneille.

Kisan top 10 on nyt selvillä

Ulla Timonen

rajala_omanaama

Tutustu

Susanna Oksanen

SusannaOksanen_tehtävä1_kuva1_studiopotretti

Tutustu

Samira Lee

rajala ambassador_beauty of life (2)

Tutustu

Olli Sorvari

1Y2A7220

Tutustu

Mikko Malminen

_DSC0172-Edit-Edit-2 2

Tutustu

Joey Palmroos

Shaking the city dust off my feet - hay for breakfast

Tutustu

Henriikka Simojoki

potretti-web

Tutustu

Harri Rauhanummi

blow my mind

Tutustu

Astrid Mannerkoski

IMG_0362-Edit-2

Tutustu

Jan Viljanen

Jan Viljanen - Rajala Ambassador 2017.1

Tutustu

Rajalan Ambassador 2017 –kisan alkutehtävät on suoritettu ja kilpailun kirkkain kärki on nyt selvillä. Kilpailuun löytyi satojen hakijoiden joukosta ensin 20 osanottajaa, jotka osoittivat huikeaa osaamista ja innokkuutta annettujen tehtävien suorittamisessa.

Näistä kahdestakymmenestä valittiin ensin viisi kisaajaa jatkoon suoraan ensimmäisen tehtävän perusteella. Loput 15 kisaajaa saivat tehtäväkseen jatkotehtävät, joilla heidät karsittiin tiukkaan kymmenikköön. Heistä joku on vuoden 2017 Rajalan Ambassador.

Rajala kiittää kaikkia kisaan osallistuneita. Jo hakuprosessin aikana kävi selväksi, että mukaan saatiin uskomaton määrä taitavia kuvaajia, joilta löytyi osaamista laidasta laitaan.

Kärkikymmenikölle annetaan jatkossa päätehtävä kerran kuukaudessa. Näissä päätehtävissä yleisö on suuressa roolissa, sillä päätehtävien tuotosten perusteella he pääsevät äänestämään omia suosikkejaan. Vähiten ääniä saanut kisaaja putoaa kilpailusta pois.

Päätehtävien lisäksi kisaajat tekevät minitehtäviä, joita he päivittävät kilpailun Instagram –sivuille.

Näin jatketaan, kunnes vuoden 2017 Ambassador on kruunattu.

Mentoreilla on suuri rooli tänäkin vuonna, sillä he antavat kilpailijoille ohjeistuksen kuukauden päätehtävään. Päätehtävät liittyvät aina kunkin mentorin ydinosaamiseen. Ensimmäisen kuukauden mentorina toimii Natalia Tolmatsova. Hänen päätehtävä liittyy sisällöntuotantoon ja tarinankerrontaan.

Mielenkiintoisia tarinoita on siis odotettavissa.

Rajala Ambassador 2017 kilpailu käynnistyi lauantaina Rajala Pro Shopin tiloissa, kun kisan top 20 osanottajaa tapasivat toisensa sekä osan kilpailun nimekkäistä mentoreista.

Tapaaminen avattiin mentoreiden luennoilla. Ensin puhui Petri Mast, joka piti kilpailijoille luennon studiokuvaamisen ja potrettikuvaamisen saloista. Mast palkittiin vastikään vuoden hääyritykseksi valokuvaus- ja videointikategoriassa, jo toisena vuotena peräkkäin. Hänet tunnetaankin laajasti juuri palkittuna hääkuvaajana, mutta miehen repertuaariin kuuluvat erityisesti myös studiokuvaaminen sekä potrettikuvat.

Usealle kilpailijalle juurikin potrettikuvien ottaminen kuulosti haastavalta. Esimerkiksi kisan top 20:n joukkoon lukeutuva Timo Oksanen on tottunut kuvaamaan luontoa, maisemia ja lähestulkoon kaikkea muuta kuin ihmisiä.

-Haastavinta on ihmisten kuvaaminen ja studiokuvaus. Tämä on kuitenkin hyvä paikka haastaa itseään ja kokeilla mihin omat taidot riittävät, Oksanen toteaa.

Myös Veera Moilanen piti potrettikuvien ottamista haasteellisena.

-Olen kuvannut erityisen paljon luontoa ja potrettikuvissa on varmasti paljon opeteltavaa, Moilanen uskoo.

Toinen lauantaina luennoinneista mentoreista oli Natalia Tolmatsova. Seurattu lifestyle-bloggaaja puhui kisaajille sisällöntuotannosta ja hyvän tekstin merkityksestä kuvien ohessa.

Monelle kisaajista sisällöntuotanto oli melko uutta asiaa.

-Minä en ole juurikaan blogipäivityksiä aiemmin tehnyt, joten onhan siinä harjoittelemista, turkulainen Joey Palmroos toteaa.

Kilpailijoille paljastettiin myös heidän ensimmäinen tehtävänsä. Kisaajien on otettava itsestään potrettikuva, luontokuva sekä kuva, jossa he leikittelevät valoilla ja varjoilla.

Kisassa ovat mukana seuraavat 20 henkilöä: Sami Kontto, Ulla Timonen, Samira Lee, Mikko Malminen, Harri Rauhanummi, Carolina Mobarac, Petri Lyytikäinen, Veera Moilanen, Henrietta Jokinen, Faisal Al-fairs, Topi Leikas, Jan Viljanen, Astrid Mannerkoski, Susanna Oksanen, Joey Palmroos, Timo Oksanen, Johanna Vaurio, Olli Sorvari, Henriikka Simojoki sekä Laura Laaksonen.

Muutaman seuraavaan haasteen aikana kisasta putoaa kymmenen osanottajaa pois.

Antti Karppiselle kultaa World Photographic Cupissa

Ambassador 2017 –kisan mentorina toimiva Antti Karppinen on voittanut 23. helmikuuta kultaa kansainvälisessä valokuvauskisassa World Photographic Cupissa Japanin Yokohamassa.

Karppinen kilpaili illustrative- eli kuvituskuvasarjassa. Palkittu kuva Endless esittää hänen omaa poikaansa, joka uittaa optiseen illuusioon perustuvassa purossa paperilaivaa.

Karppinen työskentelee Kuopiossa Alias Creative studiolla. Hän on voittanut aiemmin myös muun muassa L’été des portraits -, FEP Photographer of the Year Golden Camera (Illustrative)- ja Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n Vuoden Muotokuvaaja -tittelit. Karppinen on rakentanut uraansa myös muun muassa Iso-Britanniassa, jossa hän kuvasi BBC:n suositun Doctor Who -televisiosarjan henkilöhahmoja.

Onnea Antti!

 

Rajalan Ambassador 2017 –kilpailuun on saatu mukaan vaikuttava kattaus kuvaamisen kirkkainta kärkeä. Ammattikuvaajat toimivat kilpailuun osallistuvien mentoreina eri tehtävissä ja kuvaamisen osa-alueilla.

Rajala Ambassador –haasteessa etsitään monipuolisia, eri taustoilta tulevia persoonallisia tekijöitä nostamaan luovat sisällöt uudelle tasolle. Tartu tilaisuuteen ja hae mukaan Rajalan Ambassador 2017 -kilpailuun.

Etsimme henkilöä, joka tuntee palavaa intohimoa valokuvaamista, videokuvaamista, bloggaamista ja vloggaamista kohtaan. Kaikessa ei tarvitse olla mestari, mutta halukkuutta uuden oppimiseen ja luovien sisältöjen tuottamiseen tarvitaan kisassa pärjätäkseen. Haasta siis itsesi ja hae mukaan vuoden huikeimpaan kilpailuun.

Pääpalkintona on 3 000 euron arvoinen Rajala Pro Shopin lahjakortti.

Tämän vuoden Ambassador kilpailu on entistä monipuolisempi ja näyttävämpi. Kisaan osallistuville on luvassa upeita valo- ja videokuvaukseen liittyviä tehtäviä sekä mahtavia kuvauskohteita. Lisäksi osallistujat saavat opastusta ja tukea Rajalan mentoreilta.

Ambassador -kisan tarkoituksena on saada ihmiset kiinnostumaan kuvaamisesta ja luovien sisältöjen tuottamisesta.

Ensimmäiseksi Rajalan Ambassadoriksi valittiin 5.11.2016 Ville Pääkkönen. Mies palkittiin tiukan kisan jälkeen 3 000 euron arvoisella Rajalan Pro Shop lahjakortilla.

Haasteeseen valitaan ryhmä lähettiläitä, jotka saavat koulutusta alan ammattilaisilta. He pääsevät myös osoittamaan taitonsa kuvausmatkoilla ja monipuolisissa kuvaustehtävissä.

Hae mukaan tai välitä viesti ystävällesi. Kilpailu järjestetään nyt toista kertaa. Ensimmäinen vuosi oli menestys ja nyt mukaan haetaan uusia lahjakkuuksia. Mukaan hakeminen onnistuu alla olevan kaavakkeen kautta. Persoonaa, luovuutta ja monipuolisuutta – odotamme hakemustasi!