Ambassador 2017

Äänestä suosikkiasi ja voit voittaa 200 euron arvoisen lahjakortin

Kolmannen päätehtävän äänestys nyt käynnissä.

Äänestä parasta Ambassador -kilpailijan komposiittikuvaa ja voit voittaa 200 euron lahjakortin Rajala Pro Shopin -verkkokauppaan. Jokainen äänestänyt saa myös kampanjakoodin, joka oikeuttaa jopa 200 euron alennukseen Rajala Pro Shopista ostettuihin tuotteisiin.

Kolmannen päätehtävän mentorina toimi maailmallakin palkittu Antti Karppinen. Hän järjesti ambassadoreille unohtumattoman kuvauspäivän Rajalan tiloissa Helsingissä. Komposiittikuviin erikoistunut Antti oli järjestänyt kuvauksiin mallit (@arnaude_victoria_dorian ja @luunaempathy), joista ambassadorien tuli ottaa itseään inspiroivia kuvia. Näiden kuvien pohjalta kisaajien tuli rakentaa komposiittikuva yhdistelemällä kahta tai useampaa kuvaa.

Tällä kertaa kisassa äänestetään parasta kuvaa. Kilpailijoiden kuvat ovat numeroituja, mutta äänestäjät eivät tiedä kenen kisaajan komposiittikuvasta on kyse. Anna äänesi siis kuvalle, joka mielestäsi kertoo parhaimman tarinan ja on onnistunein teos tässä upeassa kuvasarjassa.

Äänestä suosikkiasi ja saat alennuskoodisi. Äänestämällä osallistut myös 200 euron arvoisen lahjakortin arvontaan.

Voit osallistua Ambassador -kisaan myös omalla kuvallasi. Julkaise komposiittikuva Instagramissa hashtagilla #rajalaambassador2017kisa3. Kuvan tulee koostua vähintään kahdesta erillisestä kuvasta (Katso esimerkki). Kolme parasta kuvaa palkitaan. Kuukauden parhaalle kuvalle luvassa 150 euron lahjakortti, toiselle 100 euron lahjakortti ja kolmannelle 50 euron lahjakortti Rajala Pro Shop -verkkokauppaan.

Klikkaa kuva isommaksi.

kuvakisa3_kuva1

Who gets the goth!

kuvakisa3_kuva4

Arctic warrior

kuvakisa3_kuva2
kuvakisa3_kuva5

Lockheart

kuvakisa3_kuva3
kuvakisa3_kuva6

Antti Karppinen – Kuvankäsittely

anttikarppinen.com

Kuva #1Kuva #2Kuva #3Kuva #4Kuva #5Kuva #6

Täytä tietosi tähän jos haluat osallistua kilpailuun

Nimi

Sähköposti

Tietoja käytetään vain voittajan kontaktoimiseen.

Antti Karppisen luennolla 8.4.2017

Ambassadorit pääsivät kisan mentorina toimivan Antti Karppisen opastuksella kuvaaman malleja seuraavaa päätehtävää varten. Rajalan tiloissa Helsingissä toteutetut kuvaukset olivat Ambassadoreille innostava mahdollisuus oppia Karppisen käyttämiä menetelmiä. Antti on useita kertoja palkittu kuvaaja, joka tunnetaan erityisesti kuvankäsittelytaidoistaan. Hänen komposiittikuvansa ovat maailmankuuluja ja Antti onkin kerännyt kuvillaan sekä kiitosta että palkintoja ympäri maailmaa.

Ambassadoreilla on nyt muutama viikko aikaa toteuttaa omat komposiittikuvansa Antin järjestämien kuvausten pohjalta. Huhtikuun viimeisellä viikolla saamme nähdä millaisia ratkaisuja Ambassadorit ovat kuvausten pohjalta luoneet. Silloin käynnistyy myös äänestys, jossa yleisö päättää suosikkikuvansa.

Instagram

Blogi

Toisen päätehtävän voittaja on varmistunut

Ambassadorit olivat haastavan tehtävän edessä toisessa päätehtävässään, kun mentorina toimiva Hanna Råst pyysi heitä käsittelemään tehtävässä persoonaa ja sosiaalisissa tilanteissa käyttämiämme naamioita.

Monelle kisaajalle henkilökohtainen tehtävä oli haastava. Selkeään voittoon tässä tehtävässä kohosi Astrid Mannerkoski, jonka koskettava tapa käsitellä aihetta herätti äänestäjien huomion. Myös ensimmäisessä kisassa hienosti pärjännyt Samira Lee sai tehtävästä toiseksi eniten ääniä ja kolmanneksi eniten ääniä sai Olli Sorvarin kirjoitus sosiaalisen median koukuttavasta voimasta.

Joey Palmroosin ja Harri Rauhanummen osalta Ambassador-kilpailu päättyi tähän haasteelliseen tehtävään. Miesten saamat äänet eivät riittäneet enää tässä kohtaa kisaa jatkoon.

Jatkossa on nyt siis kuusi kilpailijaa. Onnea voittajalle ja suuret kiitokset pudonneille kisaajille upeista tuotoksista.

Lukijoiden Instagramiin lähettämät kuvat palkittiin

Toisen päätehtävän yhteydessä Ambassador-kilpailua seuranneet saivat osallistua kisaan omilla kuvillaan. Instagramiin lähetetyistä kuvista Rajala on valinnut kolme suosikkiaan.

150, 100 ja 50 euron arvoiset lahjakortit lähtivät alla oleville kuville.

Tässä Rajalan palkitsemat kuvat:

150 euron lahjakortti:

👤 Whimsical visitor 1/3 #nvkviikonkuva #rajalaambassador2017kisa #enter100kcontest

A post shared by Think Creatively 📷 (@a.vehkala) on

 

50 euron lahjakortti:

Kiitos kaikille kisaan osallistuneille.

Kisan top 10 on nyt selvillä

Ulla Timonen

rajala_omanaama

Tutustu

Susanna Oksanen

SusannaOksanen_tehtävä1_kuva1_studiopotretti

Tutustu

Samira Lee

rajala ambassador_beauty of life (2)

Tutustu

Olli Sorvari

1Y2A7220

Tutustu

Mikko Malminen

_DSC0172-Edit-Edit-2 2

Tutustu

Joey Palmroos

Shaking the city dust off my feet - hay for breakfast

Tutustu

Henriikka Simojoki

potretti-web

Tutustu

Harri Rauhanummi

blow my mind

Tutustu

Astrid Mannerkoski

IMG_0362-Edit-2

Tutustu

Jan Viljanen

Jan Viljanen - Rajala Ambassador 2017.1

Tutustu

Rajalan Ambassador 2017 –kisan alkutehtävät on suoritettu ja kilpailun kirkkain kärki on nyt selvillä. Kilpailuun löytyi satojen hakijoiden joukosta ensin 20 osanottajaa, jotka osoittivat huikeaa osaamista ja innokkuutta annettujen tehtävien suorittamisessa.

Näistä kahdestakymmenestä valittiin ensin viisi kisaajaa jatkoon suoraan ensimmäisen tehtävän perusteella. Loput 15 kisaajaa saivat tehtäväkseen jatkotehtävät, joilla heidät karsittiin tiukkaan kymmenikköön. Heistä joku on vuoden 2017 Rajalan Ambassador.

Rajala kiittää kaikkia kisaan osallistuneita. Jo hakuprosessin aikana kävi selväksi, että mukaan saatiin uskomaton määrä taitavia kuvaajia, joilta löytyi osaamista laidasta laitaan.

Kärkikymmenikölle annetaan jatkossa päätehtävä kerran kuukaudessa. Näissä päätehtävissä yleisö on suuressa roolissa, sillä päätehtävien tuotosten perusteella he pääsevät äänestämään omia suosikkejaan. Vähiten ääniä saanut kisaaja putoaa kilpailusta pois.

Päätehtävien lisäksi kisaajat tekevät minitehtäviä, joita he päivittävät kilpailun Instagram –sivuille.

Näin jatketaan, kunnes vuoden 2017 Ambassador on kruunattu.

Mentoreilla on suuri rooli tänäkin vuonna, sillä he antavat kilpailijoille ohjeistuksen kuukauden päätehtävään. Päätehtävät liittyvät aina kunkin mentorin ydinosaamiseen. Ensimmäisen kuukauden mentorina toimii Natalia Tolmatsova. Hänen päätehtävä liittyy sisällöntuotantoon ja tarinankerrontaan.

Mielenkiintoisia tarinoita on siis odotettavissa.

Rajala Ambassador 2017 kilpailu käynnistyi lauantaina Rajala Pro Shopin tiloissa, kun kisan top 20 osanottajaa tapasivat toisensa sekä osan kilpailun nimekkäistä mentoreista.

Tapaaminen avattiin mentoreiden luennoilla. Ensin puhui Petri Mast, joka piti kilpailijoille luennon studiokuvaamisen ja potrettikuvaamisen saloista. Mast palkittiin vastikään vuoden hääyritykseksi valokuvaus- ja videointikategoriassa, jo toisena vuotena peräkkäin. Hänet tunnetaankin laajasti juuri palkittuna hääkuvaajana, mutta miehen repertuaariin kuuluvat erityisesti myös studiokuvaaminen sekä potrettikuvat.

Usealle kilpailijalle juurikin potrettikuvien ottaminen kuulosti haastavalta. Esimerkiksi kisan top 20:n joukkoon lukeutuva Timo Oksanen on tottunut kuvaamaan luontoa, maisemia ja lähestulkoon kaikkea muuta kuin ihmisiä.

-Haastavinta on ihmisten kuvaaminen ja studiokuvaus. Tämä on kuitenkin hyvä paikka haastaa itseään ja kokeilla mihin omat taidot riittävät, Oksanen toteaa.

Myös Veera Moilanen piti potrettikuvien ottamista haasteellisena.

-Olen kuvannut erityisen paljon luontoa ja potrettikuvissa on varmasti paljon opeteltavaa, Moilanen uskoo.

Toinen lauantaina luennoinneista mentoreista oli Natalia Tolmatsova. Seurattu lifestyle-bloggaaja puhui kisaajille sisällöntuotannosta ja hyvän tekstin merkityksestä kuvien ohessa.

Monelle kisaajista sisällöntuotanto oli melko uutta asiaa.

-Minä en ole juurikaan blogipäivityksiä aiemmin tehnyt, joten onhan siinä harjoittelemista, turkulainen Joey Palmroos toteaa.

Kilpailijoille paljastettiin myös heidän ensimmäinen tehtävänsä. Kisaajien on otettava itsestään potrettikuva, luontokuva sekä kuva, jossa he leikittelevät valoilla ja varjoilla.

Kisassa ovat mukana seuraavat 20 henkilöä: Sami Kontto, Ulla Timonen, Samira Lee, Mikko Malminen, Harri Rauhanummi, Carolina Mobarac, Petri Lyytikäinen, Veera Moilanen, Henrietta Jokinen, Faisal Al-fairs, Topi Leikas, Jan Viljanen, Astrid Mannerkoski, Susanna Oksanen, Joey Palmroos, Timo Oksanen, Johanna Vaurio, Olli Sorvari, Henriikka Simojoki sekä Laura Laaksonen.

Muutaman seuraavaan haasteen aikana kisasta putoaa kymmenen osanottajaa pois.

Antti Karppiselle kultaa World Photographic Cupin Illustrative -sarjassa

Ambassador 2017 –kisan mentorina toimiva Antti Karppinen on voittanut 23. helmikuuta kultaa kansainvälisessä valokuvauskisassa World Photographic Cupissa Japanin Yokohamassa.

Karppinen kilpaili illustrative- eli kuvituskuvasarjassa. Palkittu kuva Endless esittää hänen omaa poikaansa, joka uittaa optiseen illuusioon perustuvassa purossa paperilaivaa.

Karppinen työskentelee Kuopiossa Alias Creative studiolla. Hän on voittanut aiemmin myös muun muassa L’été des portraits -, FEP Photographer of the Year Golden Camera (Illustrative)- ja Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n Vuoden Muotokuvaaja -tittelit. Karppinen on rakentanut uraansa myös muun muassa Iso-Britanniassa, jossa hän kuvasi BBC:n suositun Doctor Who -televisiosarjan henkilöhahmoja.

Onnea Antti!

 

Rajalan Ambassador 2017 –kilpailuun on saatu mukaan vaikuttava kattaus kuvaamisen kirkkainta kärkeä. Ammattikuvaajat toimivat kilpailuun osallistuvien mentoreina eri tehtävissä ja kuvaamisen osa-alueilla.

Rajala Ambassador –haasteessa etsitään monipuolisia, eri taustoilta tulevia persoonallisia tekijöitä nostamaan luovat sisällöt uudelle tasolle. Tartu tilaisuuteen ja hae mukaan Rajalan Ambassador 2017 -kilpailuun.

Etsimme henkilöä, joka tuntee palavaa intohimoa valokuvaamista, videokuvaamista, bloggaamista ja vloggaamista kohtaan. Kaikessa ei tarvitse olla mestari, mutta halukkuutta uuden oppimiseen ja luovien sisältöjen tuottamiseen tarvitaan kisassa pärjätäkseen. Haasta siis itsesi ja hae mukaan vuoden huikeimpaan kilpailuun.

Pääpalkintona on 3 000 euron arvoinen Rajala Pro Shopin lahjakortti.

Tämän vuoden Ambassador kilpailu on entistä monipuolisempi ja näyttävämpi. Kisaan osallistuville on luvassa upeita valo- ja videokuvaukseen liittyviä tehtäviä sekä mahtavia kuvauskohteita. Lisäksi osallistujat saavat opastusta ja tukea Rajalan mentoreilta.

Ambassador -kisan tarkoituksena on saada ihmiset kiinnostumaan kuvaamisesta ja luovien sisältöjen tuottamisesta.

Ensimmäiseksi Rajalan Ambassadoriksi valittiin 5.11.2016 Ville Pääkkönen. Mies palkittiin tiukan kisan jälkeen 3 000 euron arvoisella Rajalan Pro Shop lahjakortilla.

Haasteeseen valitaan ryhmä lähettiläitä, jotka saavat koulutusta alan ammattilaisilta. He pääsevät myös osoittamaan taitonsa kuvausmatkoilla ja monipuolisissa kuvaustehtävissä.

Hae mukaan tai välitä viesti ystävällesi. Kilpailu järjestetään nyt toista kertaa. Ensimmäinen vuosi oli menestys ja nyt mukaan haetaan uusia lahjakkuuksia. Mukaan hakeminen onnistuu alla olevan kaavakkeen kautta. Persoonaa, luovuutta ja monipuolisuutta – odotamme hakemustasi!