10 000 askelta Nuuksiossa sekä viimeinen tehtävä

Huhhuijaa! Viimeisiä viedään ja matka tähän pisteeseen on ollut aivan uskomaton.

Viime viikonloppuna tapasimme viimeisen tehtävän parissa Daniel Taipaleen. Viikonloppu alkoi luennolla Rajalan tiloissa, jossa Daniel kertoi meille paljon omasta työstään ja kuvistaan. Opin luennosta todella paljon, en osannut kuvitellakaan mitä kaikkea hänen upeiden matkakuviensa taakse kätkeytyy!

Olen aina hieman karsastanut maisemakuvausta, mutta Daniel sai minut innostumaan aiheesta toden teolla! Olen aina kuvitellut että maisemakuvaukseen ensinnäkin aina tarvitsee kamerajalustan, mutta olinkin aivan väärässä! Daniel kuulemma ottaa suurimman osan kuvistaan ilman jalustaa, ja kaivaa jalustan esille vain jos ottaa monen valotuksen kuvia tai pitkävalotuksia! Tämä vieritti kiven harteiltani, sillä itselleni jalusta on aina tuntunut kamalan kömpelöltä!

Yksi asia mitä Daniel painotti luennollaan oli kuvausretkeen valmistautuminen, jos jotakin voi tapahtua, se myös tapahtuu! Hän kertoili reissuistaan joilla auto oli kosahtanut, kamera hajonnut tai lentänyt mereen, akut tyhjentyneet ja ties mitä muuta! Danielin luento mielessä valmistauduimmekin Nuuksion kuvasretkeä varten.

Vaikka kuinka olimme valmistautuneet niin oleellisia juttuja unohtui silti! Ulkoilukenkäni olivat vanhempieni luona ja jouduin viettämään koko sateisen päivän lenkkareissa jotka suorastaan imivät kaiken veden itseensä, ja matkasta unohtui niin kahvimukit kuin ulkohousutkin. Kierrätettiin sitten yhtä termarinkorkkia pysähtyessämme kahvittelemaan!

Ajatuksenamme oli mennä Nuuksioon ennen auringon nousua, jolloin olisimme saaneet hieman auringon kultaa maisemakuviimme, mutta kun päivä lähestyi oli entistä selvempää että koko reissun ajan tulee satamaan. Sateesta huolimatta reissu oli aivan mahtava ja seura aivan älyttömän hyvää! Kuvatessa Nuuksion kaunista luontoa myös ne märät lenkkarit unohtuivat tyystin!

Nuuksio on yksi Uusimaan upeista luonnonpuistoista, ja sieltä löytyy monta erilaista reittiä, ihan jokaiselle! Niin vasta-aloittelijoilla, lapsille ja hieman haastavampaa reittiä kaipaavalle!

Me kävelimme Nuuksiossa noin 4 kilometriä pitkän Haukankierroksen joka nimensä mukaisesti kiertää Haukkalammen. Reitin varrelta löytyy paljon nousuja ja laskuja, sekä monen moista erilaista maisemaa! Nuuksio on kerrassaan uskomaton paikka korkeine kallioineen sekä järvineen. Korkeimmilta kohdilta pystyt hyvällä ilmalla näkemään kilometrien päähän!

 

Tehtävänämme oli kuvata kolme kuvaa, ja ystävämme Tuomas Hinkkanen joka on ollut mukana järkkäämässä koko kisaa sai kunnian toimia mallinamme (kiitos Tuomas!! <3)

Daniel käyttää usein maisemakuvissaan ihmishahmoa, ja koitimmekin parhaamme mukaan asetella Tuomasta maisemakuviin poseeraamaan. Toinen kuva tuli olla enemmän potrettimaisempi, ja kolmas kuva sai olla villi kortti.

Tästä linkistä pääset katsomaan Danielin ottamia kuvia: Danielin Instagram

Kisakuvat ja äänestys julkaistaan huomenna ja äänestys kestää viikon! Ollaan Samiran kanssa myöskin päivitelty paljon Instagramia, joten sitä kannattaa myös käydä seurailemassa. Ensi viikolla alkaa myöskin taas uusi instagram-kisa jossa palkintona lahjakortteja Rajalaan!

Rajala Ambassador-Instagram

On aivan älytöntä ajatella että yli 300 kisaajasta jäljellä on enää minä ja Samira! Olen niin kiitollinen että ollaan päästy tähän asti, matka on ollut huikea ja olen tutustunut mielettömiin uusiin ihmisiin sekä päässyt puskemaan omaa valokuvaamistani uusille alueille. Toivottakaa kaikki meille onnea viimeisen tehtävän kanssa, ja muistakaa käydä äänestämässä!

Läimäisen tähän loppuun vielä muutaman kuvan reissultamme!

Mukavaa torstaita kaikille!

-Astrid

Astrid Mannerkoski Photography