Ambassador-vuosi ja fiiliksiä!

Tämä vuosi Ambassador-kisan seurassa on vierähtänyt uskomattoman nopeasti ja en vieläkään meinaa uskoa että olen selvinnyt kahden parhaan joukkoon!

Matka kisassa alkoi videohakemuksen tekemisellä: Olin juuri saanut tietää kisasta, ja olin lähdössä kuvaamaan häitä. Videon tekemiselle ei jäänyt paljoa aikaa joten jouduin kuvaamaan sen kännykällä poikaystäväni parvekkeella. Tässä vaiheessa jännitti aivan valtavasti että valitaanko minua edes koko kisaan! Pälättelin videolle hieman itsestäni ja siitä miksi haluan kisaan, ja pian videon lähettämisen jälkeen sain kuitenkin viestin että minut oli valittu 20 kisaajan joukkoon lähes 400 hakemuksen joukosta!! Empä olisi uskonut että hätäisellä viiden minuutin kännykkävideolla minua valkattaisiin, mutta joskus sisältö ratkaisee!

 

Ensimmäinen tapaaminen oli aivan älyttömän jännittävä: halusin tietää keitä minua on vastassa, sekä kuulla lisää siitä mitä vuosi toisi tullessaan. Kun saavuin ensimmäiseen tapaamiseen Postitalolle, auditoriossa odotti toinen toistaan lahjakkaampia ihmisiä. Saimme heti hieman opetusta Petri Mastin luennolla, sekä ensimmäisen tehtävämme jonka jälkeen kisassa jatkoi enää 10 kisaajaa.

Kisan edetessä olen päässyt kokeilemaan rajojani sekä joutunut ulos mukavuusalueeltani: En olisi ikinä uskonut kuvaavani monimutkaista usean kuvan komposiittia, herääväni kello viideltä kuvaamaan oravia, saatika innostuvani näin kovin luontokuvaamisesta!

Vaikka aika onkin ollut melko kuitilla koko syksyn, on jokainen uusi tehtävä motivoinut haastamaan itseäni ja kuvaamaan jotakin täysin uutta. Joitakin tehtäviä varten kuvasin monena päivänä, ja jouduin todellakin pinnistämään löytääkseni ajan tälle kaikelle, mutta on se kyllä ollut sen arvoistakin! Jokainen mentori on ollut niin erilainen ja tuonut oman aspektinsa kuvaamiseen, että tylsistymään ei ole päässyt! Jokaisen tapaamisen jälkeen olen puhkunut intoa päästä kuvaamaan! Innostuksesta saa kiittää myös kovia kisatovereita joiden kuvat todellakin ovat saaneet haukkomaan henkeä sekä jännittämään että selviänkö omien kuvieni kanssa jatkoon!

 

 

Kisan edetessä jännitys jatkoon pääsystä on vain kasvanut ja kasvanut, ja voitte kuvitella miten jännittävää on kun meitä on enää kaksi! Samira kirjoitti muutama päivä sitten ylpeydestä, ja täytyy tähän loppun todeta että oon mä vaan niin ylpeä meistä molemmista! Olemme Samiran kanssa kaksi todella erilaista kisaajaa, ja on ollut kunnia viettää tämä vuosi hänen ja kaikkien muiden kovan luokan kisaajien kanssa. Viimeinen ratkaiseva äänestys on parhaillaan käynnissä ja olisikin upeaa jos kävisit antamassa äänesi pääsivulla! Äänestäneiden kesken arvotaan jälleen lahjakortti Rajala Pro Shopiin. Muista osallistua myös instagram-kisaan!

 

Ambassador-kisan ansiosta olen tavannut mielettömästi uusia ihania ja lahjakkaita ihmisiä sekä saanut kunnon motivaatiobuustin kuvaamiseen. Olen niin onnellinen ja ylpeä kaikista tänä vuonna kisaan ottamistani kuvista: ne ovat kehittäneet minua valokuvaajana sekä myöskin ihmisena!

 

Mukavaa viikon jatkoa!

 

-Astrid

www.astridmannerkoski.com