Ambassadorien värikäs vuosi 2016

Ambassadorien vuosi 2016 oli uskomaton seikkailu

Rajalan ensimmäiseen Ambassador -kisaan oli satoja hakijoita, joiden joukosta valittiin kuusi taitavaa ja persoonallista kilpailijaa mukaan. Kaikilla kuvaajilla oli selkeä ja persoonallinen kuvaustyyli, joka säilyi erilaisista tehtävistä huolimatta.

Kisaajille annettiin erilaisia kuvaustehtäviä, joista heidän piti myös kirjoittaa Blogikirjoituksia.

Kilpailijat pääsivät osoittamaan kykyjään heti kättelyssä, kun heidät vietiin kisan avanneen Rajala Go -tapahtuman jälkeen kuvaamaan Roope Salminen & Koirat keikkaa Tavastialle. Kilpailun voitti Milla upealla kuvaparilla, joka kuvasti keikan luonnetta hienosti. Kuvissa oli intohimoa, tunnetta, hikeä ja iloa.

Seuraavaksi kilpailijat lähtivät KILROY:n ja Olympuksen avustuksella kuvaamaan Amsterdamin kanavia ja kapeita katuja. Kilpailun aiheena oli ”Twisted City”. Haasteen voitti Ilkka, joka onnistui taltioimaan kuviinsa tehtävänannon mukaisen tunnelman upeasti.

Kolmannessa tehtävässä kilpailijoiden tuli kuvata kollaasi luontoteemoilla. Suomussalmella järjestetty osakilpailu oli hieno esimerkki Villen kyvyistä kuvata upeita luontokuvia. Hänen kollaasissaan Suomen luonto pääsi oikeuksiinsa. Puuhun kiipeävä karhu ja veden pinnalla kelluva vesikirppu nousivat kollaasin kohokohdiksi.

Neljännessä tehtävässä kilpailijat vietiin kesäiseen Turkuun ja saaristoon. Ambassadorit kävivät Turussa kuvaamassa wakesurfia ja wakeboardingia. Osakilpailun voittoon nousi Milla, jonka kuvista heijastuivat päivän teemaan sopivat lämpö, vauhti ja hauskanpito.

Viidennessä tehtävässä kilpailijat kävivät Tampereella kuvaamassa Liigan avausottelua Tappara – Ässät. Moni piti tehtävää haastavana, mutta erittäin avartavana kokemuksena. Voittoon nousi jälleen kerran Ville, jonka kuvista peilautui upea kokonaiskuva Tampereen kiekkopyhätön tunnelmasta.

Rajalan Ambassador -kilpailu sai upean huipennuksen, kun kisan voittaja julkistettiin Rajala Go -tapahtumassa 5.11. Voittoon nousi Ville Pääkkönen, jonka suoritus kilpailussa oli vertaansa vailla. Miehen positiivinen asenne ja upeat kuvat palkittiin 3 000 euron arvoisella Rajala Pro Shopin lahjakortilla.

Ambassadorit nimesivät suosikkinsa

Ambassadorit saivat kisan aikana käyttöönsä laajan kattauksen kuvauskalustoa. Jokainen löysi itselleen suosikkinsa käytössä olleista kameroista.

Kai vannoi ensimmäisenä testausvuorossa olleen Panasonic Lumix GX8 nimeen.

”Esimerkiksi Tavastian kuvauksissa oli todella pimeää, mutta kameralla sai käsivarallakin ja ilman salamaa kelvollista kuvaa. Tämä oli minulle ehdoton suosikki testauksessa olleesta kalustosta” Kai kiitteli Lumixin ominaisuuksia.

Ilkka taas koki Nikon D750:n olleen hänelle sopivin kokonaisuus.

”Tämän kameran hintalaatusuhde oli kohdallaan. Erityisesti kuvalaadullisesti tämä kamera on ehtaa tavaraa. Pystysuunnassa kääntyvä näyttö on plussaa. Myös säätörenkaat ja napit ovat hyväntuntuisia”, Ilkka kehui Nikon D750:n käyttömukavuutta.

Myöskään Roosan ei tarvinnut pitkään miettiä omaa suosikkiaan.

”Sony oli heti minun suosikkini, koska se oli pieni ja sillä sai upeaa videokuvaa. Molemmat olivat ominaisuuksia, jotka olivat minulle erityisen tärkeitä. Se oli myös todella helppo ottaa käyttöön ja sen ominaisuudet tulivat nopeasti tutuiksi”, Roosa kiitteli Sony A6300 monipuolista toimintakykyä.

Ville ja Milla pitivät Canon EOS Mark IV -järjestelmäkameraa parhaana kisan aikana testissä olleista järjestelmäkameroista.

”Kamera istui hyvin käteen ja se sopii hyvin urheilu-, tapahtuma- ja potrettikuvaukseen. Myös Mark IV:n valovoima on hyvä”, Milla summasi.

”Tämän parempaa all-around kameraa saa etsiä. Video ominaisuudet ovat aivan huippu luokkaa kuvista puhumattakaan. Rungon koko on myös todella hyvä”, Ville intoili.

Minttu taas piti Olympus OM-D E-M5 Mark II -järjestelmäkameraa itselleen sopivimpana vaihtoehtona.

”Tämä oli minulle se suosikki. Se tuntui heti kättelyssä tutulta ja omaksuin sen käyttöjärjestelmän todella helposti. Sen kanssa tuli nopeasti tutuiksi ja sain sillä todella onnistuneita kuvia”, Minttu muistelee.

Canon 5D mark 4

Rajala Ambassadoreilla on nyt käytössä Canon EOS 5D Mark IV -järjestelmäkamerat. Seuraa kuutta mielenkiintoista lähettilästämme ja heidän mietteitään kuvauksesta ja eri kamerakalustoista.

Sony A6300

Sony A6300 -järjestelmäkamerassa yhdistyvät laadukkaat ominaisuudet erittäin kompaktissa kokonaisuudessa. Runko on valmistettu kevyestä ja kestävästä magnesiumseoksesta.

Nikon D750

Nikon D750 on varustettu 24,3 megapikselin täyden koon CMOS -kennolla sekä EXPEED 4 -kuvaprosessorilla, jotka yhdessä takaavat selkeät ja yksityiskohtaiset kuvat täyteläisillä värisävyillä.

Olympus OM-D E-M5 Mark II

OM-D E-M5 Mark II -järjestelmäkameran voit ottaa mukaan kaikkialle, kompaktin kokonsa ja kestävyydensä ansiosta se on oiva matkakumppani. Kamerarunko on pöly-, roiske- ja pakkassuojattu.

Panasonic Lumix DMC-GX8

Lumix GX8 -kamerassa on innovatiivinen kaksinkertainen kuvanvakain, joka hyödyntää yhteensopivan objektiivin ja kamerarungon vakaajaa samanaikaisesti. 20,3 megapikselin 4/3” Live MOS -kenno yhdessä Venus Engine -kuvaprosessorin kanssa tuottaa tarkkaa ja kohinatonta kuvaa myös vähäisessä valossa.

5. Ambassador -osakilpailun voitti Ville!

Rajalan Ambassadorit kävivät Tampereella kuvaamassa Liigan avausottelua Tappara – Ässät.

Katso kilpailun tuotokset

4. Ambassador -osakilpailun voitti Milla!

Rajalan Ambassadorit kävivät turussa kuvaamassa wakesurfia ja wakeboardingia. Kuvakollaaseissa on upeita kuvia teemoilla: Wakeboard, Wakesurf, Kaatuminen, Fiiliskuva päivästä

Katso kilpailun tuotokset

3. Ambassador -osakilpailun voitti Ville!

Rajalan Ambassadorit kävivät taltioimassa metsän kuninkaan Suomussalmella. Kolmannen osakilpailun tehtävänä oli kuvata kuvakollaasi teemoilla: karhu, lähikuva kasvista, lintu, aurinko ja vapaavalintainen otos.

Katso kilpailun tuotokset

2. Ambassador -osakilpailun voitti Ilkka!

Rajalan lähettiläät kävivät taltioimassa Amsterdamin KILROYn ja Olympuksen avustuksella. Toisen osakilpailun tehtävänä oli kuvata ”Twisted City” ja käyttää kuvankäsittelyyn ainoastaan mobiililaitetta.

Katso kilpailun tuotokset

1. Ambassador -osakilpailun voitti Milla!

Ensimmäisen Ambassador-osakilpailun tehtävänä oli taltioida Rajala GO -tapahtumassa Roope Salmisen ja Koirien keikan tunnelma kuvapariin. Yllä Millan voittajakuvapari.

Katso kilpailun tuotokset

Instagram

Blogi

Rajala Pro Shop järjestää tulevana vuonna kilpailun, jossa etsitään Suomen ensimmäisiä luovien sisältöjen suurlähettiläitä.

Satojen hakijoiden joukosta etsittiin taitavia, eri taustoilta tulevia sisällöntuottajia. Kilpailuun valittiin lopulta kuusi persoonallista lähettilästä, jotka tulevat kauden aikana kilpailemaan The Ambassador 2016 tittelistä. Lähettiläät ottavat toisistaan mittaa erilaisissa osakilpailuhaasteissa, joista suoriutumista arvioi Rajalan valitsema tuomaristo sekä yleisö.

Kilpailun tavoitteena on nostaa luovien sisältöjen arvoa ja kiriä niitä uudelle tasolle. Yksi tärkeimmistä tavoitteista on innostaa suurta yleisöä valokuvaamaan mitä erilaisimmissa olosuhteissa ja tilanteissa.

Jokaisella tilanteella, hetkellä ja jopa sekunnilla on oma tarinansa, ja nyt nämä tarinat pyritään tuomaan esille mitä moninaisin keinoin.  Luvassa on eksklusiivista materiaalia luontokuvauksesta extreme-urheiluun ja yhteiskunnallisten ilmiöiden kuvaamiseen. Suosittelemme pysymään kuulolla!