Arvostelussa Wacom Intuos Draw Pen S -piirtopöytä

Rajala lahjoitti kaikille meille Ambassadoreille Wacom Intuos Draw Pen S -piirtopöydät noin kuukausi sitten. En edes tiennyt mikä koko vekotin on, mutta Antti Karppinen, joka oli käyttänyt laitetta vuosia, kehui sen maasta taivaaseen ylistäen sen lukuisia loistavia ominaisuuksia. Hänellä ei ollut sanottavana yhden yhtä kritiikkiä, joten odotin itsekin innolla sen käyttöönottoa.

Olen käyttänyt vain joko perinteistä hiirtä tai kannettavan kosketuslevyä, joten uusi ”hiiri” jännitti ja mietin mahtaakohan siitä tulla mitään. Alussa olikin totuttelemista saada kynä, piirtopöytä sekä näppäimistö toimimaan sulassa sovussa. En meinannut millään muistaa ottaa kynää käteen vaan käsi oli koko ajan menossa tietokonehiiren päälle ja kynä vierikin lattialle vähän väliä, mutta ajan kanssa se alkoi pysyä sormien välissä. Viikon jälkeen en enää edes laittanut kynää pöydälle vaan se kulki luontevasti koko ajan mukana.

Toinen haaste oli ymmärtää kuinka herkästi kynä reagoi kosketukseen. Meni hetki ennen kuin tajusin, että kynää tulee pitää hieman tason yläpuolella eikä kiinni siinä. Mielestäni siihen oli yllättävän vaikea tottua ja vahinkokosketuksia tuli alussa aika paljon. Myöskään kynän pää ei toiminut joka kohdassa samalla tavalla. Välillä se toimi vain tietyissä asennoissa ja sitä joutui painamaan alustaan vahvemmin, kun taas toisinaan pelkkä hipaisu riitti. Se teki käyttöön totuttelemisesta hankalaa. Reagointiherkkyys oli kaikkein haastavin osuus ja se on vieläkin hieman hakusessa.

Piirtopöytä oli suhteellisen iso ja olin ajattelut sen toimivan aika samalla tavalla kuin hiiri. Se mikä tuli kuitenkin yllätyksenä, oli että jos halusin sulkea esimerkiksi Word-dokumentin, piti kynä viedä pöydän oikeaan yläkulmaan, joka oli kaukana näppäimistöstä. Piirtopöytä on kuin tietokoneen ruutu ja jos haluat sulkea koneen vasemmasta alalaidasta, tulee sinun viedä kynä samaan kohtaan pöydässä. Käyttö olisi ollut hieman helpompaa, jos kynää ei olisi tarvinnut siirrellä niin laajalla alueella.

PLUSSAT

       + kynän koko, sopi mukavasti käteen
+ kevyt
+ toimintonäppäimet

MIINUKSET

– Kynä ei toiminut kunnolla kaikissa kohdissa

– Kynä reagoi välillä liian herkästi kosketukseen

– Kynälle ei ollut säilytyskoteloa

Kokonaisuudessaan WACOMin piirtopöydästä jäi hyvä fiilis, vaikka haasteita olikin.