Canon 5D Mark IV ensifiilikset

Canon 5D Mark IV

 

Pitkä odotus on ohi! Canon julkisti uuden 5D Mark IV ammatti rungon!

Canon 5D sarja on ollut todella menestys! Ensimmäinen Canon 5D kamera julkaistiin vuonna 2005 jonka jälkeen kehitys on mennyt valtavasti eteenpäin mutta nimi on säilynyt. 5D Mark II julkaistiin vuonna 2008 ja Mark III 2012 ja nyt tänä vuonna julkaistiin Mark IV.

Kamera on suunnattu ammatti käyttöön mutta silti suurin osa kameran käyttäjistä on harrastekuvaajia. Kamera sopii siis hyvin aktiivi harrastajasta ihan ammattilaiseen. Kamera on niin sanotusti uusittu sisältä aivan täysin. Ulkoa päin en muuta eroa huomannut kuin että yksi nappi on tullut lisää verrattuna edelliseen Mark III kameraan. Tärkeimpiä uudistuksia mielestäni on: Uusi tarkempi 30.4mpx CMOS kenno, 4K videokuvaus 30fps nopeudella, FullHD kuvaus 60fps nopeudella, nopeampi valokuvaus (7fps), sisäinen Wi-Fi ja GPS, timelapse kuvaus ja tietysti uusi ja nopeampi prosessori (Dicig 6+) Kameraan on tullut noiden uudistusten lisäksi myös paljon muuta pientä kivaa mm. Todella tarkka kosketusnäyttö.

Aikaisempien mallien tapaan myös tässä rungossa on todella hyvä ergonomia ja sormet löytää todella helposti oikean napin. Itse tykkään käyttää akkukahvaa kuvia kuvatessa, sen kanssa ergonomia paranee ja pystykuvia on paljon mukavampi ottaa. Videota kuvaan jalustalta niin siinä se ei ole niin väliksi.

Sain rungon perjantaina ja kuvasimme silloin jääkiekkoa ja siinä huomasin kyllä todella hyödylliseksi tuon sarjakuvaus nopeuden. 7 kuvaa sekunnissa varmistaa sen että saat joka tilanteesta hyvän kuvan. Enemmän siitä reissusta voi lukea täältä http://www.rajalacamera.fi/ambassador/tampere-tappara-tampere/.

Sunnuntai aamuna kävimme yhdessä Ellan kanssa Hiidenportin kansallispuistossa testailemassa uutta runkoa ja kuvailemassa. Täytyy kyllä myöntää että kamera oli odottamisen arvoinen! Se on todella suorituskykyinen joka tilanteessa mitä olen tähän mennessä kuvannut, urheilua, luontoa, maisemia, lintuja. Vielä pitää ensiviikolla testata video ominaisuuksia wakeboardauksen merkeissä.

Mikä olisikaan parempi paikka testata uutta kameraa kuin lähteä vaeltamaan huikeisiin maisemiin.

Mikä olisikaan parempi paikka testata uutta kameraa kuin lähteä vaeltamaan huikeisiin maisemiin.

 

Hiidenportissa oli mahtavia maisemia ja kallion kielekkeitä.

Hiidenportissa oli mahtavia maisemia ja kallion kielekkeitä.

 

Myös ruska näkyi Hiidenportissa.

Myös ruska näkyi Hiidenportissa.

 

Joka vaelluksen paras hetki. Ruoka tauko!

Joka vaelluksen paras hetki. Ruoka tauko!

 

Yksi miinus pitää kuitenkin mainita mikä tahtoo olla aina näiden uusien kameroiden kanssa. Minä tykkään käyttää Adoben ohjelmia Lightroomia ja Photoshoppia ja kuvaan myös aina RAWina. 5D Mark IV on vielä niin uusi kamera että adobe ei ole kerennyt tekemään plugaria sen ohjelmiin. Joten nyt joutuu vielä hieman kikkailemaan. Kuvat pitää yksitellen muuntaa TIFF muotoon jonka jälkeen ne saa lightroomiin. Aika työlästä. Mutta oletan että asia korjaantuu ihan piakkoin ja silloin se ainut miinus muuttuu plussaksi.

EDIT: ADOBE TEKI PÄIVITYKSEN 20.9 JA MIINUS MUUTTUI PLUSSAKSI!

 

Mutta nyt on aika lopettaa kirjoittelu sillä täytyy palata takaisin kuvaamaan ja testaamaan tuota kameraa!

Tsekkaa Instagramista ja Facebookista lisää kuvia!

https://www.facebook.com/villepaakkonenphotography/

http://www.instagram.com/villepaakkonen

Ville Pääkkönen

Kuvaava extreme-lajien harrastaja. Lähimpänä sydäntä ovat kesäisin wake- ja kiteboarding ja talvella laskettelu ja niin ikään kiteboarding. Ville kuvaa urheilun lisäksi mielellään myös luontoa. Ville on kohtalaisen nuoresta iästään huolimatta tehnyt yhteistyötä useamman ulkomaalaisen tahon kanssa ja suuret, miljoonien seuraajien Instagram-sivut ovat jakaneet hänen kuviaan. Viimeisimpänä brittiläisen The Mirrorin tekemä juttu Villestä ja hänen karhukuvastaan. ”Hyvä kuva tai video on sellainen, että kun sitä katsoo, siitä saa hyvän fiiliksen! Esimerkiksi hyvä laskukuva on sellainen, että sen nähdessään haluaa itsekin heti lähteä laskemaan!”