Ensimmäinen ei Canon merkkinen kamerani

Pallakselta kotiuduttuani postipaketti oli odottamassa kotona.

Kotiuduin Pallakselta ajateltua aikataulua aikaisemmin. Lauantaina kun herättiin hotellista ja katsottiin pihalle niin tunturin puurajaa ei edes näkynyt kun oli pilvet niin matalalla ja puut eivät hievahtaneetkaan joten tiesimme että jos täällä ei tuule niin ei tuule kyllä järvelläkään. Menimme aamupalalle ja suunnittelimme päivää. Suunnitelmat ei johtaneet mihinkään joten kun olimme syöneet aamupalan niin katsoin Vuokatin sääennustetta ja se lupasi sunnuntaille tuulta joten voisi kotonakin päästä kiteemään. Keräsin kamani ja pakkasin auton ja lähdin ajelemaan kotia kohti. Kun pääsin kotiin niin kotona oli postipaketti odottamassa, ajattelin kuitenkin että ensin työ ja sitten huvi joten laitoin ensin kaikki kamat autosta ja laukusta paikoilleen ja pyykit pesuun ja sen jälkeen palkitsin itseni ja avasin paketin josta löytyi Panasonic GX8 kamera ja pari objektiivia siihen. Asensin heti 42.5mm f1.2 putken kiinni ja rupesin tutkimaan kameraa. Tuntuihan se aluksi aika jännältä käsissä kun olen koko pienen ikäni Canonilla tottunut kuvaamaan. Kamera laittoi alussa vähän vastaan enkä löytänyt kaikkia asetuksia samoista paikoista mitä Canonissa mutta sehän on selvää kun kamerat ovat niin erilaisia.

Panasonic Lumix GX8 ja objektiivit

Panasonic Lumix GX8 ja objektiivit

Sunnuntaina pakkasin taas auton leijakamoilla ja otin uuden kamerankin mukaan ja suuntasin Kajaaniin Paltaniemen jäätielle. Siellä oli useita leijoja ilmassa ja laitoin itekkin leijan ja narut kasaan ja lähdin vetää mutta olosuhteet oli hieman erilaiset mitä Pallaksella. Lunta ei ollut juuri yhtään, toisessa kohdassa saatto olla hyvällä tuurilla 8cm ja toisessa kohdassa ei yhtään. Ei siinä oikein uusia temppuja halunnut kokeilla mutta pari tarkkuus hyppyä tein siinä puuskaisessa kelissä kuitenkin. Tarkkuus hyppyä siksi että piti koittaa tulla alas hypystä semmoiseen kohtaan missä oli lunta jotta alastulo olisi pehmeä. En kovin kauaa siinä jaksanut liukastella joten lähdin kotiin ja nappasin lopuksi parit kuvat.

vielä en päässyt testaamaan kameraa tosi toimissa mutta tämmöisen yleiskuvan sain otettua

vielä en päässyt testaamaan kameraa tosi toimissa mutta tämmöisen yleiskuvan sain otettua

Kotona kuvasin vielä Riki koiraa koe mielessä ja tulokset oli kyllä mageita! Tuolla valovoimaisella objektiivilla tulee pirun tarkkaa kuvaa ja tausta on täydellisen pehmeä.

Riki oli todella kuvauksellinen kun testasin kameraa

Riki oli todella kuvauksellinen kun testasin kameraa

Näin muutaman päivän kokemuksella Panasonic Lumix GX8 on kyllä hyvä. Todella kompakti paketti. Kamerassa on niin paljon eri ominaisuuksia että niihin perehtyminen vie kyllä aikaa hieman enemmän kuin muutaman päivän. Tuo zoom 12-35 putki on jäänyt sivummalle tällä hetkellä kun rakastuin tuohon kiinteään putkeen heti ensisilmäyksellä. Pitää toivoa vain vähän parempia kelejä niin voisi ottaa kameran mukaan rinteeseen ja olisi hieman mukavampi kuvailla kun ei sataisi lunta/räntää.

Parempia ilmoja odotellessa!

Ville Pääkkönen

Kuvaava extreme-lajien harrastaja. Lähimpänä sydäntä ovat kesäisin wake- ja kiteboarding ja talvella laskettelu ja niin ikään kiteboarding. Ville kuvaa urheilun lisäksi mielellään myös luontoa. Ville on kohtalaisen nuoresta iästään huolimatta tehnyt yhteistyötä useamman ulkomaalaisen tahon kanssa ja suuret, miljoonien seuraajien Instagram-sivut ovat jakaneet hänen kuviaan. Viimeisimpänä brittiläisen The Mirrorin tekemä juttu Villestä ja hänen karhukuvastaan. ”Hyvä kuva tai video on sellainen, että kun sitä katsoo, siitä saa hyvän fiiliksen! Esimerkiksi hyvä laskukuva on sellainen, että sen nähdessään haluaa itsekin heti lähteä laskemaan!”