Ensimmäinen kuvauskeikka – Koripallon EM-kisat

Wow, mikä viikko takana!!

Sain pari viikkoa sitten soiton Telia Finlandilta ja he kysyivät haluaisinko toimia heidän SOME-reportterinaan koripallon EM-kisojen aikana.  Vastausta ei tarvinnut montaa sekuntia miettiä, vaikka pieni hiki siinä otsaan nousi ja mielessä pyöri sata ja yksi kysymystä. Työhöni kuului raportoida tunnelmia mm. Kansalaistorin Sudenpesästä, Hartwall Arenalta ja tietenkin peleistä.  Mutta mikäs sen mieluisampaa kuin tehdä työtä oman lajin parissa ja samanhenkisten ihmisten ympäröimänä.

Samana päivänä, kun sain tietää keikasta otin yhteyttä Rajalaan. Tiesin, etten tulisi saamaan haluamiani kuvia 17-50mm objektiivilla ja onnekseni sain testiin Canonin 70-200mm f2.8. Ilman sitä olisin ollut suoraan sanottuna pulassa. Kansalaistorilla en voinut mennä kuvailemaan koriskentille, sillä pallo tuli päähän alta aika yksikön ja pelkäsin myös kamerani puolesta. Kun taas Arenalla en olisi saanut kuvattua edes kentän laitaa omalla putkellani. Kiitos tuhannesti Rajalalle laitelainasta.

Koripallon kuvaaminen ei todellakaan ollut mitään helppoa puuhaa ja paljon on vielä opittavaa. Haasteena on hyvin nopeasti liikkuvat ihmiset, valaistus ja tilanteet plus tarkennuksen kanssa oli hieman ongelmia. Alla kuvia, jotka mielestäni onnistuivat hyvin ja olin itse tyytyväinen lopputulokseen.

Sitten oli muutamia hyviä tilanteita, mutta tarkennus meni päin puuta. Voitte kuvitella kuinka monia eri asetuksia kokeilin ja ei kai sitä muuten opi kuin kokeilemalla. Olen myös kysellyt nyt jälkeen päin muutamalta ammattikuvaajalta vinkkejä enkä malta odottaa, että pääsen taas kentän laidalle kuvailemaan :).

Kiitos Telialle tästä upeasta mahdollisuudesta. Ja niinhän siinä kävi, että ostin käytetyn Sigman 70-200mm f2.8 objektiivin ja hypin tälläkin hetkellä onnesta. Yksi parhaimmista investoinneista ikinä :).

Palataan taas.

Samira