Ensin pariviikkoa Rukalla jonka jälkeen karhuja bongaamaan

Moi! Viime kirjoituksesta onkin jo aikaa mutta siinä välissä on kerennyt tapahtua vaikka mitä lapin snoukka kuvauksista erämaan karhukuvauksiin.

Olin tosissaan ensin reilu kaksi viikkoa lapissa ja Rukalla kuvaamassa ja tekemässä videota Kalle Järvilehdosta. Kallen kanssa ollaan kuvailtu aika paljon ennenkin joten se reissu oli todella mukava. Myös säät suosi meitä aikalailla joka päivä joten aurinkoa ei videoista ja kuvista puuttunut. Mutta mitäpä sitä turhaan pidemmästi puhumaan, antaa videon puhua puolestaan  [vimeo 166608976 w=640 h=360]

Rukalta kotiutumisen jälkeen ei kauaa kerennyt huilata kunnes lähdin kuvailemaan karhuja Suomussalmelle. Olin käynyt siellä aikaisemminkin pari kertaa joten tiesin mitä odottaa. Valitettavasti kevät ja kesä oli vielä niin alussa että tämän kesän pentuja ei sinne tullut kuvattavaksi. Mutta onneksi siellä riitti kyllä muita karhuja niidenkin edestä.

Ajelin Suomussalmelle Martinselkosen eräkeskukseen perjantaina. Muut ambassadorit olivat kerenneet sinne saapua jo. Ensin saatiin uusi kuvaus kalusto. En tiennyt yhtään mitä odottaa mutta nyt kyllä yllätyin positiivisesti! Saatiin NIKONIT!! Olen odottanut koko haasteen ajan kyseisen kaluston testausta. Täytyy jo tässä vaiheessa sanoa että se ei kyllä ole tuottanut mitään muutakun positiivisia yllätyksiä! Tai no… karhun kuvaukseen olisi ollut pidempi objektiivi tarpeen. Saimme 105mm makron ja 35mm f1.8 linssit. Ne on toiminut todella hyvin muuten ja tulee tosi terävää kuvaa. Onneksi oli oma 200mm linssi mukana siellä karhunkuvauksessa.

Sain ihan kivoja kuvia sieltä.

 

karhut olivat veikeän näköisiä kun ne tähysteli

karhut olivat veikeän näköisiä kun ne tähysteli

 

Maanantai fiilikset...

Maanantai fiilikset…

 

karhuja kyllä riitti kuvattavaksi!

karhuja kyllä riitti kuvattavaksi!

Ville Pääkkönen

Kuvaava extreme-lajien harrastaja. Lähimpänä sydäntä ovat kesäisin wake- ja kiteboarding ja talvella laskettelu ja niin ikään kiteboarding. Ville kuvaa urheilun lisäksi mielellään myös luontoa. Ville on kohtalaisen nuoresta iästään huolimatta tehnyt yhteistyötä useamman ulkomaalaisen tahon kanssa ja suuret, miljoonien seuraajien Instagram-sivut ovat jakaneet hänen kuviaan. Viimeisimpänä brittiläisen The Mirrorin tekemä juttu Villestä ja hänen karhukuvastaan. ”Hyvä kuva tai video on sellainen, että kun sitä katsoo, siitä saa hyvän fiiliksen! Esimerkiksi hyvä laskukuva on sellainen, että sen nähdessään haluaa itsekin heti lähteä laskemaan!”