Rajala Ambassador – kausi 2017

Vuoden 2017 Rajala Ambassador on Samira Lee

Rajala Ambassador 2017 -kisa on ollut kaikin puolin huima matka. Kilpailuun haki useita satoja kuvaajia, joista 20 taitavaa osallistujaa valittiin mukaan. Kisaajat pääsivät toteuttamaan erilaisia haasteita kera kahdeksan valokuvaamisen kirkkaimpiin tähtiin kuuluvan mentorin kanssa. 

Toisen Ambassador-kauden parhaimmisto palkittiin ma 27.11.2017 Postitalolla pidetyssä finaalissa, jossa voitosta taistelivat Samira Lee ja Astrid Mannerkoski. Kisan päävoiton vei Samira, joka valittiin Rajala Ambassadoriksi 2017 ja sai pääpalkinnon, 3 000 euron arvoisen Rajala Pro Shopin lahjakortin. Samira voitti myös viimeisen päätehtävän. Lopullisen Ambassador-valinnan teki Rajalan raati, joka perusteli valintaansa näin:

”Jo Samiran hakemus teki suuren vaikutuksen, koska siitä heijasteli lähtökohta valtavaan intoon yrittää, oppia ja opetella uutta. Samira on saanut jokaiseen tehtävään selkeän idean ja hän on heittäytynyt täysillä tehtäviin. Vaikka asiat olisivat olleet uusia, on niihin haettu tarvittava tieto ja tehtävät on viety loppuun mahdollisista esteistä välittämättä. Kaiken kaikkiaan kisan taso on ollut huikea ja vaikka kilpakumppaneissa on ollut kokeneita ammattilaisiakin, se ei ole saanut Samiraa perääntymään vaan päinvastoin on saanut vieläkin hanakammin toteuttamaan omaa visiotaan. Samira on lisäksi osoittanut erinomaista aktiivisuutta tehtävien ulkopuolella Ambassadorin blogissa ja Instagramissa ja kaiken kaikkiaan hänessä on uskomatonta energiaa, hyväntuulisuutta ja periksiantamattomuutta. Samirasta Rajala saa todella positiivisen ja haasteita pelkäämättömän Ambassadorin, joka vetää kaiken täysillä alusta loppuun!”

Finaalissa muistettiin myös kisan muuta kärkeä palkitsemalla kuuden kärki Rajalan lahjakorteilla:

Astrid Mannerkoski
Ulla Timonen
Mikko Malminen
Olli Sorvari
Susanna Oksanen
Onnea Samira ja muut kisassa palkitut sekä kiitokset kaikille kisaan osallistuneille!

Lukijoiden Instagramiin lähettämistä kuvista palkittiin vuoden paras kuva sekä ”Retki luontoon” -kuvat

Vuoden parhaaksi Instagram-kuvaksi finaalitapahtumassa valittiin @photographytiia. Voittaja sai 300 euron lahjakortin Rajalan verkkokauppaan.

Viimeiseen IG-kuvakilpailuun pääsi osallistumaan kolmen valokuvan sarjana kuvaamalla ihmisen kokemusta luonnossa. ”Retki luontoon” -Instagramkisa on myös nyt päättynyt ja voittajat valittu. 150, 100 ja 50 euron arvoiset lahjakortit lähtivät alla oleville kuville.

Onnea voittajille!

Rajala Ambassador 2017 IG kuva. 300 euron lahjakortti:

 
A post shared by Tiia Laukkanen (@photographytiia) on Jul 12, 2017 at 8:11am PDT

150 euron lahjakortti:

 
A post shared by Lauri Lehtonen (@lapaa) on Nov 20, 2017 at 9:42am PST

100 euron lahjakortti:

 
A post shared by Soli ?Finland (@snowflakesanddreams) on Nov 18, 2017 at 3:34am PST

50 euron lahjakortti:

 
A post shared by Caj Koskinen (@caide78) on Nov 20, 2017 at 2:21am PST

Daniel Taipale
Daniel Taipale on tullut tunnetuksi somen kautta. Daniel ja hänen veljensä Samuel ovat Instagramin seuratuimpia suomalaiskuvaajia. Daniel tuo kisaan mukaan arvokasta näkemystä siitä, mitä matkakuvaaminen nykypäivänä voi parhaimmillaan olla. Hänen mukaansa mielikuvituksella ei ole rajoja, joten luovuudelle on matkakuvissa annettava tilaa hengittää ja elää.

@dansmoe

Klikkaa kuva isommaksi

Blogi

Instagram

Kisan top 10 on nyt selvillä

Ulla Timonen

rajala_omanaama

Tutustu

Susanna Oksanen

SusannaOksanen_tehtävä1_kuva1_studiopotretti

Tutustu

Samira Lee

rajala ambassador_beauty of life (2)

Tutustu

Olli Sorvari

1Y2A7220

Tutustu

Mikko Malminen

_DSC0172-Edit-Edit-2 2

Tutustu

Joey Palmroos

Shaking the city dust off my feet - hay for breakfast

Tutustu

Henriikka Simojoki

potretti-web

Tutustu

Harri Rauhanummi

blow my mind

Tutustu

Astrid Mannerkoski

IMG_0362-Edit-2

Tutustu

Jan Viljanen

Jan Viljanen - Rajala Ambassador 2017.1

Tutustu

Rajalan Ambassador 2017 –kisan alkutehtävät on suoritettu ja kilpailun kirkkain kärki on nyt selvillä. Kilpailuun löytyi satojen hakijoiden joukosta ensin 20 osanottajaa, jotka osoittivat huikeaa osaamista ja innokkuutta annettujen tehtävien suorittamisessa.

Näistä kahdestakymmenestä valittiin ensin viisi kisaajaa jatkoon suoraan ensimmäisen tehtävän perusteella. Loput 15 kisaajaa saivat tehtäväkseen jatkotehtävät, joilla heidät karsittiin tiukkaan kymmenikköön. Heistä joku on vuoden 2017 Rajalan Ambassador.

Rajala kiittää kaikkia kisaan osallistuneita. Jo hakuprosessin aikana kävi selväksi, että mukaan saatiin uskomaton määrä taitavia kuvaajia, joilta löytyi osaamista laidasta laitaan.

Kärkikymmenikölle annetaan jatkossa päätehtävä kerran kuukaudessa. Näissä päätehtävissä yleisö on suuressa roolissa, sillä päätehtävien tuotosten perusteella he pääsevät äänestämään omia suosikkejaan. Vähiten ääniä saanut kisaaja putoaa kilpailusta pois.

Päätehtävien lisäksi kisaajat tekevät minitehtäviä, joita he päivittävät kilpailun Instagram –sivuille.

Näin jatketaan, kunnes vuoden 2017 Ambassador on kruunattu.

Mentoreilla on suuri rooli tänäkin vuonna, sillä he antavat kilpailijoille ohjeistuksen kuukauden päätehtävään. Päätehtävät liittyvät aina kunkin mentorin ydinosaamiseen. Ensimmäisen kuukauden mentorina toimii Natalia Tolmatsova. Hänen päätehtävä liittyy sisällöntuotantoon ja tarinankerrontaan.

Mielenkiintoisia tarinoita on siis odotettavissa.