Kiitokset mentoreille

Haluan kiittää kaikkia mentoreita avusta ja vinkeistä, joita olette matkan varrella antaneet.

 

Kilpailun aikana meillä oli joka kuukausi uusi mentori, joka opetti meille omaa osaamisaluettaan. Suurin osa aiheista oli minulle uusia enkä esimerkiksi tiennyt mikä on komposiittikuva. Vuoden aikana on todellakin saanut haastaa itseään ja oikeasti kääriä hihat ylös sekä opetella uusia asioita. Kaikki aiheet ovat olleet todella mielenkiintoisia ja kehittymistä on selkeästi tapahtunut. Kuvaaminen on myös ollut mieluisampaa erilaisten tehtävien parissa, jotka on pitänyt toteuttaa omalla tyylillään. On aivan eri lähteä luontoon kävelemään ja ottaa kuvia puiden lehdistä, kun mennä toteuttamaan omaa visiota esimerkiksi syksyn väreistä. Suosittelen kaikkia haastamaan itseään ja keksimään vaikka itse itselleen tehtävän.

 

BLOGIKIRJOITUS

Natan luento oli erittäin mielenkiintoinen. Uskoisin hänen tietävän blogimaailmasta kaiken ja onkin onnistunut luomaan siitä itselleen ammatin. En voi kuin ihailla Natan päättäväisyyttä ja rohkeutta erottua joukosta. Blogin kirjoittaminen oli tuttu aihe, sillä olen kirjoittanut vuosia omaa blogia. Tosin, kun aihe oli vapaa meni hetki ennen kuin keksin mitä ja mistä kirjotan. Nakkikastiketta, kiitos – kirjoitukseni taisi olla kolmanneksi luetuin postaus.

 

PERSONA

Hannan tehtävä vaikutti aluksi todella haastavalta, mutta muutaman mutkan kautta keksin miten toteutan postauksen. Tehtävässä sai käyttää luovuutta ja mielikuvista, mutta lopputuloksen tuli kuitenkin olla ymmärrettävissä. Tämä on toinen lempitehtävistäni, sillä onnistuin siinä juuri niin kuin olin kuvitellutkin. Ja tähän tehtävään käytin ensimmäistä kertaa Photoshoppia. Kiitos Youtuben ja ihmisten, jotka jaksavat tehdä yksityiskohtaisia opetusvideoita.

 

KOMPOSIITTIKUVA

Karppisen tehtävää ei ollut vaikea arvata, mutta mun piti mentorin luennon aikana googlata mitä komposiittikuva tarkoitti. Nyt tiedän ;). Antti oli tuonut mallit Rajalan auditorioon ja meidän piti ottaa kuva, jonka tulisimme yhdistämään vähintään kolmen muun kuvan kanssa. Idea omaan kuvaani syntyi samantien, mutta joudun muuttamaan sen, sillä ensimmäinen versio ei ollut toteutettavissa. Onneksi, sillä alla oleva kuva on ehdottomasti lempparini koko kilpailussa. Iso kiitos Antille sparraussessioista ja kaikista vastauksista tuhansiin kysymyksiini.

 

ORAVAKUVA VASTAVALOON

Konstan johdolla menimme Seurasaareen kuvaamaan oravia ja lintuja. Tämä tehtävä oli ehkä ärsyttävin ja vain sen takia, että se piti tehdä kiireellä eikä mulla tullut minkäänlaista ahaa-elämystä oravista. Plus en muuta tehnyt kuin kiljunut metsässä, koska pelkäsin lintujen ja oravien hyökkäävän kimppuuni. En ollut otokseeni tyytyväinen ja vasta viimeisellä kuvauskerralla tajusin millaisen kuvan olisin halunnut ottaa. Se oli kuitenkin liian myöhäistä. Konstalta sai kuitenkin muutamia hyviä vinkkejä ja uskon, että ensi vuonna aion haastaa itseäni ja uskaltautua kurrejen sekaan.

 

YHDEN VALON POTRETTI

Petrin opastuksella harjoittelimme valojen käyttöä ja saimme Rajalalta lainaksi studiovalot, joiden kanssa pääsimme leikkimään. Mulla ei luonnollisesti ollut omaa studiota käytössä, mutta musta lakana vessanovessa toimi ihan yhtä hyvin. Tässäkin tehtävässä tiesin tasan tarkkaan millaisen kuvan halusin ottaa. Malli oli upea ja myös Petrin monet vinkit tulivat tarpeeseen. Arvaatteko miten sain kyyneleen mallille? Hän ei suinkaan itkenyt vaan käytimme risiiniöljyä apuna ;).

 

HEIJASTUSKUVA

Lawrencen tehtävä oli erittäin mielenkiintoinen, mutta hän oli oikeastaan ainoa mentori, joka sai mut hiljaiseksi eikä sanoja löytynyt. Hän oli todella luova ja eli ihan omassa maailmassaan. Meidän piti ottaa heijastuskuva lasin kautta ja siinä piti olla tarina. Itse keksin muutamia eri versioita kuvauskohteista ja pari idea on vielä toteuttamatta. Lawrencen muutama vinkki jäi visusti mieleen ja pari ajatusta sai avaamaan silmiä enemmän mitä tulee kuvaamiseen.

 

LUONNON SYLEILYSSÄ

Viimeisenä pääsimme Danielin kanssa Nuuksioon ja oli erittäin jännittävää kuulla hänen tarinoitaan sekä nähdä itse mestari in action. Daniel oli todella sydämellisen oloinen nuori mies ja hänen seurassaan oli helppo olla. Kiitos Daniel.

 

Tässä vaiheessa ei voi muuta sanoa kuin iso KIITOS kaikille mentoreille. On ollut ilo oppia uusia asioita juuri teiltä!

Voit käydä tutustumassa muihin postauksiini tästä linkistä.

Iloista iltaa,

Samira