Kolmen kuvan haaste

Tervehdys!

Saimme ambassador-kilpailun ”alkukarsintaan” haasteeksi ottaa kolme valokuvaa. Ensimmäisen kuvan aihe oli potrettikuva itsestäni, joka osoittautuikin luultua helpommaksi. Toisen kuvatehtävän aiheeksi oli määritelty ”Valo & varjo”, tämä aihe oli itselle varmasti näistä hankalin, mutta mielenkiintoisin.  Kolmannen kuvan aiheeksi oli valikoitunut tuttu luonto, joka puolestaan yllätti haastavuudellaan.

 

 

1. kuva, Potretti itsestäni

Lähdin aluksi ottamaan omakuvaani rakentelemalla pienen kotistudion huoneeseeni. Hyvin pian totesin lopputuloksen olevan melkoisen tylsä. Suunnaksi siis ulko-ovi ja epämiellyttävä tihkusade. Sateen epämiellyttävyys kaikkosi heti ensimmäisten testiruutujen jälkeen. Kuten kuvasta näkee salama ja vesisade luovat erittäin tyylikkään taustan omakuvalleni. Muutaman testiotoksen jälkeen hain myös lumilautani varastosta lisätäkseni kuvaan persoonallisuutta, tuoden toisen rakkaan harrastukseni valokuvauksen lisäksi esille.

 

 

2. Luontokuva

Luontokuvan kuullesani ajattelin kyseessä olevan haasteen helpoin kuva. Luonnossa kuvaamisesta on itselle eniten kokemusta ja se on edelleen ykköskohteeni valokuvauksessa.

Tällä kertaa luonnossa liikkuessa löysin kuitenkin niukalti inspiraatiota vaan se oli korvautunut tylsillä loskakelin maisemilla. Eräänä iltana luontokuvauksen tärkein piirre eli kärsivällisyys palkitsi ja taivaalle leimahti uskomattomat revontulet. Päädyin sommitelmassani hyvin simppeliin ratkaisuun ja päätin tuoda esille vain pohjoisen erämaan tulet ja tähtitaivaan.

 

3. Valo ja varjo

Valo ja varjo -kuvahaaste oli ehdottomasti itselle haastavin, ideoita pursusi mutten ollut minkään toteutukseen tyytyväinen. Kiertelin kaupunkeja ja katuja, mutta en vain saanut sitä kuvaa, jonka olisin halunnut. Pyörin myös sisätiloissa taskulampun kanssa ja siinä samalla otin tämän kuvan. Kuvan joka ei aluksi ollut itselle kovinkaan erikoinen, mutta rupesin tykkäämään kuvan yksityiskohdista mitä pidempään sitä katselin. Täydellinen se ei ole, mutta ainakin itselle kuvaan yhdistyy sanonta ”kolikon kääntöpuolesta”, toisella puolella ollen varjo ja toisella valoisa Suomen Leijona.