Laajakulmaobjektiivi – yes or no?

Vuoden alussa sain Rajalalta lainaksi Sigman  laajakulmaobjektiivin. Tarvitsin sitä toista päätehtävää varten ja loppuen lopuksi päädyin ostamaan sen omakseni. Kerron teille hieman käyttökokemuksista.

Kun olin keksinyt toisen tehtävän aiheen tiesin, etten pystyisi toteuttamaan yhtä kuvaa 17-50mm objektiivillani. Tarkoitus oli ottaa kuva pienestä tytöstä ison rakennuksen edessä ja saada mahdollisimman hyvin kontrasti näiden kahden välillä näkyviin.  Sain juuri sen lopputuloksen mitä hain Sigman 10-20mm putkella.

 

Ennen kuin palautin Sigman halusin kokeilla ottaa muutamia kuvia kotona. Kirjoitan pääsääntöisesti sisustusblogia ja vaikeutena on ollut saada kuvattua huoneita kokonaan, koska seinät tulevat vastaan. Aloin miettimään, että ehkä laajakulmaobjektiivi voisi pelastaa tilanteen. Ennen ostopäätöstä käännyin parin ammattivalokuvaajan puoleen ja kyselin heidän mielipiteitään. Keneltäkään en saanut siunausta objektiiville eikä kukaan suositellut sitä, koska laajakulmat kuulemma väärentävät kuvaa aivan liikaa. Olin kuitenkin sitä mieltä, että hyöty olisi suurempi kuin haitta ja päätin klikkailla linssin ostoskoriin.

Alkuun en käyttänyt uutta tulokasta ollenkaan vaan se pysyi visusti kaapin perukoilla, mutta pari kuukautta sitten ystäväni pyysi ottamaan myyntikuvia kodistaan. Hänen naapurilleen oli sattunut vesivahinko, jonka takia asunnon lattia ja kylpyhuone piti remontoida kokonaan uusiksi. Oli siis parempi ottaa kuvat ennen remppaa.  Sigman 10-20mm putki pääsi ensimmäistä kertaa käyttöön ja se toimi paremmin kuin olin osannut kuvitella. Vaikka moni varoitteli laajakulman vääristävän kuvan kulmia, silti sanoisin sen olevan ehdoton ykkönen asunnon myyntikuvia ajatellen. Tilasta saa huomattavasti paremman käsityksen, kun näkee sen laajemmalta alueelta. Omaan silmääni ei kuitenkaan näytä siltä, että laajakulma tekisi tilasta isomman näköisen vaan antaa enemminkin paremman kokonaiskuvan huoneesta.

Ensimmäinen asunto, jonka kuvasin oli yksiö alkovilla. Neliöitä oli yhteensä 40.

 

 

Ja toinen kohde oli Katajanokalla. Asunnossa oli kaksi huonetta sekä avokeittiö ja neliöitä oli 65.

Mielestäni myyntikuvat onnistuivat tosi hyvin ja onneksi omistajat olivat myös tyytyväisiä. Henkilökohtaisesti voin suositella laajakulmaobjektiivia varsinkin, jos kokee sille olevan tarvetta.

Lisää kuvia voit löytää uusilta nettisivuiltani sekä instagramin puolelta.

 

Samira