Lämmintä ja kylmää, valoa ja varjoja

Potretti. Kolme valoa, yksi selkäni takana luomassa lämpimän hehkun. Toisella sivulla tavallinen jalkalamppu lämmintä, melkein palavaa sävyä tuomassa, toisella sivulla kylmä led-valo jonka kuvaa editoidessani muutin turkoosivivahteiseksi korostamaan yksityiskohtia ja tuomassa muutenkin värimaailmaan uutta. Jätin valon aika kovaksi. Retusoin naamaa vähän koska voin ja se tuntui mielekkäältä, mutta en pehmentänyt ihoa sen enempää – pidän ihmiskuvissa yleensä luonnollisesta lopputuloksesta, vaikka ympäristö olisikin epärealistiseksi editoitu.
Jäätynyt meri. Pienellä aukolla, jotta mökki ja kaukana siintävät saaret näkyisivät. Jalusta apuna, koska valotusaika vähän pidempi kuin käsivaraisesti uskaltaa kuvata. Kamera ei muuten nauttinut pakkasesta. Tämän kuvan pyrin jättämään mahdollisimman realistiseen värimaailmaan eikä se muutenkaan kaivannut mielestäni paljoa editoimista: tummensin taivasta ja vaalensin etualalla olevaa rantaa sekä vähän terävöitin etualaa, siinäpä oikeastaan kaikki.
Yksinkertainen otos kristallikruunun varjoista ja heijastuksista, joka kohtisuoraan alapuolelta kuvatessa näyttäytyikin mielenkiintoisena fraktaalia muistuttavana muotona. Editoidessa korostin taas turkoosia ja kristalleista löytyi kuin löytyikin sinertäviä kohtia! Runsaalla kädellä kontrastia, selkeyttä ja terävyyttä.

Carolina