Mikä on mun juttu?

Meitä jäljellä olevia Ambassadoreita pyydettiin ottamaan kuva ja kirjoittamaan postaus omalta osaamisalueeltamme. Valitettavasti en pysty toteuttamaan tehtävää ihan niin kuin pitää, sillä en tiedä mikä ”oma juttuni” on.

Itse asiassa kyseinen asia tuottaa pienimuotoista ahdistusta ja olenkin pohtinut aihetta oikein urakalla tämän vuoden puolella. Vastauksia en ole vielä löytänyt enkä tiedä tulenko löytämäänkään, mutta yrittänyttä ei laiteta.

Aloitin kuvaamisen noin 6-7 vuotta sitten, kun päätin alkaa kirjoittamaan blogia. Aluksi käytin pelkkää pokkaria, mutta aika pian päädyin ostamaan halvimman järkkärin mitä markkinoilta löytyi. En ymmärtänyt tuolloin yhtikäs mitään valokuvaamisesta eikä oikeastaan ollut mielenkiintoa oppia sen enempää. Automaattiasetukset toimivat eikä siinä muuta tarvittu. Otin lähinnä kuvia kodista, uusista ostoksista sekä muutoksista, joita sisustuksessa tapahtui. Mukaan mahtui myös tavallista elämää, ulkoilua ja perheen kanssa hengailua. Kirjoitin siis kaikesta ja kuvasin kaikkea. Jonkin verran tunnen myötähäpeää, kun näin jälkeen päin katsoo vanhoja räpsyjä, mutta samaan aikaan on mahtavaa nähdä se kehitys mikä on tapahtunut.

Jossain vaiheessa blogin sisältö muuttui täysin ja aihealueet pyörivät vain sisuksen ympärillä. Olimme juuri muuttaneet uuteen kotiin ja asiaa riitti seinien väreistä aina keittiöremonttiin asti. Kuvasin jokainen sohvatyynyn erikseen, tein asetelmia ympäriä kotia ja keksin niin sanotusti tikusta asiaa. Niin kuin voitte kuvitella kaksiota voi sisustaa vaan tiettyyn pisteeseen asti, ellei osta puolen vuoden välein uusia huonekaluja. Jossain vaiheessa iski täydellinen kyllästyminen kodin sisustamiseen sekä kukkien kuvaamiseen, jonka jälkeen aloin taas laajentamaan blogin aihealueita. Mukaan tuli luontoa, retkiä, ihmisiä, ruokia, muotia, hyvinvointia, jne. Tajusin, että mua kiinnostaa valokuvata myös muutakin kuin niitä sohvatyynyjä.

Paljon on tullut kuvailtua eri kohteita, mutta mikään ei vielä vienyt sydäntä mukanaan. Toisinaan mietin pitääkö sitä olla vain yksi alue, jossa on hyvä tai josta nauttii vai voiko niitä olla monta? Itse olen viime aikoina ottanut kameran mukaan melkein joka paikaan ja tunkenut itseni kaikenlaisiin tapahtumiin, jotta saisin kokemusta erilaisten tilanteiden kuvaamisesta. Uskon, että vain kuvaamalla oppii plus ehkä joku päivä mäkin löydän sen oman juttuni :).

Postauksen kuvat ovat valittu arkistojen kätköistä ja osa on ollut myös mukana Ambassador-kilpailussa.

Oikein mukavaa viikkoa kaikille.

Samira