Miltä nyt tuntuu?

Niin siinä sitten kävi, että olen finaalissa!!! Fiilis on mieletön ja onhan tämä aivan uskomatonta.

Viime maanantaina saimme tietää ketkä kolmesta jäljellä olevasta kilpailijasta pääsi jatkoon. Olli valitettavasti putosi ja minä sekä Astrid päästiin jatkoon. En oikeasti voi uskoa tätä todeksi eivätkä sanat riitä kuvaamaan tunnetta. Vuoden alusta lähtien olen joka kuukausi miettinyt, että mitä tässä oikein tapahtuu ja miten voi olla mahdollista, että yli 400 joukosta juuri minut on valittu kahden parhaan joukkoon.

Muistan sen hetken, kun päätin osallistua kilpailuun ja aloin tekemään hakuvideota. Tiesin tasan tarkkaan minkälaisen videon halusin tehdä, mutten ollut aivan varma mihin taitoni riittäisivät. Onneksi en antanut sen häiritä draiviani vaan pidin mielessä Rajala Ambassador -hakutekstin, jossa he nimenomaan kertoivat etsivänsä eri taustaisia ja innokkaita kokelaita. Tiesin, että opittavaa oli ja paljon, mutta sen takia lähdinkin kilpailuun mukaan. Halusin oikeasti oppia lisää valokuvaamisesta ja kehittää itseäni sillä saralla.

Tämä vuosi on ollut uskomaton! Täynnä draamaa, jännitystä, panikointia, epävarmuutta, onnistumisia, kyyneleitä, naurua ja kaikkia tunteita mitä mieleen voi tulla. Joka kuukausi on saanut tehdä töitä tehtävien eteen ja hiki valunut kaksi viikkoa, kun on jännitetty äänestysten tuloksia. Mutta samaan aikaan on ollut todella,todella antoisaa ja olen oppinut niiiiin paljon uusia asioita kuvaamisesta sekä itsestäni. Enhän edes osannut käyttää photoshoppia tai muokata RAW-kuvia ennen kilpailua. Ei se vieläkään ihan hallussa ole, mutta perusasiat alkavat jo sujua. Youtubesta on löytynyt paljon hyviä opetusvideoita, joiden avulla olenkin oppinut ihan hurjasti. Myös mentorit ovat olleet aivan uskomattoman inspiroivia ja takataskuun on jäänyt monta hyvää vinkkiä.

Tuntuu kuitenkin siltä, että kaikista eniten olen tajunnut uusia asioita itsestäni ja suhtautuminen omaan osaamiseen on muuttunut. Tiedän, että monta parempaa kuvaajaa on pudonnut ennen minua, mutta uskon kuitenkin vahvasti siihen, ettei jatkoon päässyt ole välttämättä teknisesti paras. Asenteella ja aktiivisuudella on iso merkitys ja sitä tästä osoitteesta löytyy. Olen laittanut jokaisen tehtävän kohdalla laittanut itseni likoon, tehnyt duunia ja antanut kaikkeni. Yksikään kuva ei ole toteutunut helpoimman kaavan kautta vaan päin vastoin ja se, jos joku kasvattaa luonnetta sekä opettaa periksiantamattomuutta. Ei tässä muuta voi kuin taputtaa itseään olkapäälle ja olla ylpeä itsestään.

Kiitos vielä kaikille äänestäjille <3.

Samira