”Not afraid to fall”

Inspiraationi extreme-kuvaa varten sain aivan sattumalta. Selailin Facebookia ja vastaan tuli vanhan tuttuni video missä hän tippui vapaapudotuksella pyörien katonrajasta. Video oli Emmi Takkisen ja laji ilma-akrobatia. Emmi on harrastanut sirkusta 2,5 vuotta ja aloitti tänä syksynä sirkusopinnot Turussa. Aivan uskomatonta miten joku on vain alle kolmessa vuodessa jo aivan pro-tasolla! Emmi pitääkin jo paljon omia tuntejaan, saa nähdä mihin taidot vielä kehittyvät koulun myötä!

Päädyimme kuvaamaan pudotuksia ja poseerauksia liinojen kanssa. Emmi kipusi liinojen yläpäähän monen metrin korkeuteen vikkelästi kuin orava, mutta kun itse kokeilin samaa, matka tyssäsi jo puoleen metriin.  Ylhäällä Emmi valmistautui pudotukseen sitomalla liinan vartalonsa ympäri erilaisin solmuin, ja ottamalla lopun liinan käsiinsä. Jokaisen pudotuksen aikana kerkesin ottaa noin kolme kuvaa, eli alas tullaan ja kovaa. Liinojen kanssa yleistä on lattiaan mätkähtäminen (harjoituksissa aina toki turvapatja) sekä palovammat. Emmi näyttikin minulle muutaman mojovan palovamman mitä hänelle oli tullut liinoista.

 

 

Kuvasin kuvat kahdella studiosalamalla joista taaimmaisessa oli turkoosi kalvo.  Taaimmaisessa oli pelkkä kupu, ja etummaisessa 60x 80 cm softbox.

 

Kuvat on kuvattu Canonin 5 D mark kolmosella, linssinä Sigman Art 85/1.4 joka minulla oli lainassa. Sigma oli minulla myös yhdellä hääkeikalla jossa linssi pääsi todelliseen testiin, ja linssistä onkin tulossa myöhemmin ihan oma postauksensa!

 

Suuret kiitokset Emmille ja Taitoliikuntakeskukselle! 

 

ps. Kesä on ollut hääkuvauksien täyteinen ja vielä hetken aikaa jatkuu! Nyt syksyllä koitan pyhittää pari päivää sienestämiselle ja metsälle, josko jokin kerta tarttuisi kamerakin mukaan!

-Astrid

www.astridmannerkoski.com