Ole rohkea ja kysy apua!!

Tällä postauksella haluan rohkaista kaikkia kysymään apua vaikeissa tai uusissa tilanteissa, sillä me kaikki tarvitsemme välillä apua.

Muistatte varmaan, kun kerroin teille ensimmäisestä valokuvauskeikastani ja kuinka haastavaa koripallon kuvaaminen on. Huomasin kuitenkin nauttivani siitä todella paljon ja halusin päästä uudestaan kentän laidalle kamerani kanssa. Tiesin, että ennen kuin näin tapahtuisi, minun tulisi jutella jonkun ammattilaisen kanssa ja kysyä muutamia vinkkejä juuri kyseisen lajin kuvaamiseen.

Muistan nähneeni miesten SM-sarjan peleissä erään miehen, joka makasi useasti lattian rajassa ja milloin missäkin asennoissa. Hän räpsi kuvia pelaajista sekä tilanteista minkä kerkesi. Ajattelin, että tämän miehen kanssa pitää päästä juttusille. Kiitos Facebookin ja kävin bongaamassa miehen nimen joukkueen sivuilta. Mietin sekunnin sadasosan kehtaanko laittaa hänelle viestiä, mutta pyyhin alta aika yksikön typerät ajatukset mielestäni. Totesin, että jos en avaa suutani ja kysy ammattilaiselta apua, en ikinä opi uusia asioita. Ja niin laitoin rohkeasti viestiä Mikolle,esittelin itseni ja kysyin heti alkuun varmaan kymmenen kysymystä. Hän vastasi samana päivänä ja antoi vielä kommentteja ottamistani kuvista. Aivan mielettömän ystävällistä ja ihanaa huomata, että ihmiset ovat halukkaita auttamaan.

Juteltuani Mikon kanssa otin yhteyttä miesten SM-sarja joukkueeseen ja kysyin voisinko tulla harjoittelemaan kuvaamista johonkin matsiin. Lupasin heille käyttöoikeudet kuviini, jos ne onnistuisivat. Pääsin kuin pääsinkin matsiin, mutta valitettavasti ensimmäiset otokset eivät olleet julkaisukelpoisia. Kyllä harmitti, mutta aina ei voi onnistua. Onneksi sain uuden mahdollisuuden ja onnistuin selkeästi paremmin kuin ensimmäisellä kerralla. Paljon on kuitenkin oppimista ja siihen ei auta muu kuin palata kerta toisensa jälkeen kentän laidalle. Kävimme vielä toisen matsin jälkeen Mikon kanssa kuvat läpi ja hän antoi lisää vinkkejä kuvakulmista sekä mistä kannattaa kuvata esim. oikeakätisiä pelaajia, jne. Asioita, joita itselläni ei olisi edes tullut mieleen.

Onneksi avasin suuni, sillä olen taas asteen verran viisaampi. Kannattaa oikeasti kysyä apua, jos sitä tarvitsee ja muistakaa, ettei tyhmiä kysymyksiä ole.

Kiitos Mikko ja kiitos Seagulls.

Voit käydä kurkkaamassa Mikon upeita kuvia alla olevista linkeistä:

www.liekeissa.com

www.instagram.com/mikkorajala/

Iloa viikkoonne.

Samira