Oravat kutsuu

Olen kuvannut jonkin verran oravia ja nyt SÄ saat muutaman vinkin miten sä saat hyvän orava kuvan!

Ensimmäinen tärkeä asia on että etsit oravat. Oravat viihtyy kuusimetsässä he ovat kuitenkin todella uteliaita ja voivat asua todella lähelläkin asutusta. Oravia voi myös houkutella esim. oravan ruokinta automaatilla. Itse laitoin kotiin muutaman automaatin niin muutaman päivän päästä oli ensimmäiset oravat syömässä siellä.

Orava tutustumassa Canonin uutuus kameraan.

Orava tutustumassa Canonin uutuus kameraan.

Toinen asia on PÄHKINÄT! Somessa on liikkunut paljon kirjoituksia siitä että ei luontokuva ole luontokuva jos sä oot houkutellut jonkun eläimen ruuan avulla kuvattavaksi. Noh, tämä on vain minun mielipiteeni mutta itse olen sitä mieltä että ruokaa saa käyttää tietyissä määrin. Jos ruokaa ei saisi käyttää niin jäisi kyllä monet karhu, orava ja lintu kuvat ottamatta! Mutta siis takaisin oraviin, käy ostaa normaali maapähkinöitä kaupasta ja kesytä oravat niiden avulla että pääset kuvaamaan lähelle! Monet eläinkuvat on otettu pitkällä putkella ja kaukaa niin silmä on tottunut jo siihen. Erottuu todella hyvin joukosta jos on oravasta lähikuva ja joka on otettu laajakulma objektiivilla. Perspektiivi muuttuu kokonaan, ja erottuu edukseen! (ainakin minun mielestä) Pitää siis kuvata läheltä. Myös se on tärkeää että menet eläimen (tässä tapauksessa oravan) tasolle. Monesti näkee eläin kuvia jotka on otettu ala- tai yläviistoon. Ne ei oikein toimi niin usein. Eli jos orava on maassa niin mene itsekkin maahan, tai laita ainakin kamera maantasalle ellet itse halua sinne mennä.

Laajakulmalla ja läheltä otetut kuvat erottuvat massasta

Laajakulmalla ja läheltä otetut kuvat erottuvat massasta. Kuva otettu 16mm polttovälillä.

Myös tämä on otettu laajakulmalla. Polttoväli 16mm.

Myös tämä on otettu laajakulmalla. Polttoväli 16mm.

Oravia kuvatessa voi paikalle tulla myös pikkulintuja, niistäkin saa ihan hyviä kuvia. Oravia ja muitakin eläimiä kuvatessa pitää muistaa hyvät hermot, hyvä kuva ei välttämättä tule ekalla yrityksellä eikä välttämättä ekana päivänäkään.

Monesti myös linnut kiinnostuu pähkinöistä ja niistäkin saa hyviä kuvia.

Monesti myös linnut kiinnostuu pähkinöistä ja niistäkin saa hyviä kuvia.

Myös telellä saa hauskoja lähikuvia oravista. Kuva otettu 200mm polttovälillä.

Myös telellä saa hauskoja lähikuvia oravista.
Kuva otettu 200mm polttovälillä.

Ei muuta kun pähkinöitten ostoon ja orava kuvia ottamaan!

Lisää kuvia löytyy täältä: http://www.instagram.com/villepaakkonen ja http://www.facebook.com/villepaakkonenphotography

Ville Pääkkönen

Kuvaava extreme-lajien harrastaja. Lähimpänä sydäntä ovat kesäisin wake- ja kiteboarding ja talvella laskettelu ja niin ikään kiteboarding. Ville kuvaa urheilun lisäksi mielellään myös luontoa. Ville on kohtalaisen nuoresta iästään huolimatta tehnyt yhteistyötä useamman ulkomaalaisen tahon kanssa ja suuret, miljoonien seuraajien Instagram-sivut ovat jakaneet hänen kuviaan. Viimeisimpänä brittiläisen The Mirrorin tekemä juttu Villestä ja hänen karhukuvastaan. ”Hyvä kuva tai video on sellainen, että kun sitä katsoo, siitä saa hyvän fiiliksen! Esimerkiksi hyvä laskukuva on sellainen, että sen nähdessään haluaa itsekin heti lähteä laskemaan!”