Ruskaretki Rukalle

Käytiin viikonloppuna nopea reissu Rukalla.

Perjantaina mietittiin että mitä sitä pitäisi viikonloppuna tehdä. Ellalla oli vapaa viikonloppu joka on hyvin harvinaista joten piti jotain kivaa keksiä. Tsekattiin perjantai iltana onko missään mitään majoitusta rukalla ja kyllähän sieltä vielä löytyi vapaita huoneita. Pakattiin kamat valmiiksi illalla ja laitettiin aamusta aikaisin kello soimaan. Mukaan pakkasin Canonin rungon lisäksi 16-35 f2.8, 50mm f1.2, 70-200mm f2.8 linssit. 50mm käytin eniten matkalla ja teleä vähiten, mutta hyvä että oli kaikki nuo mukana. Mietittiin että kun ajoissa lähdetään niin keretään olla siellä paremmin ja suunniteltiin että kierretään lauantaina pienikarhunkierros.

Lauantai aamuna kello soi vähän ennen kuutta ja söimme nopeasti aamupalan ja nakattiin kamat autoon ja lähdimme matkaan. Matka rukalle sujui hyvin ja nähtiin matkalla eläimiä. (yksi hirvi vähän turhankin läheltä mutta kiitos Ellan nopeitten refleksien ansiosta ei ollut mitään hätää) Saavuimme joskus 10-11 aikoihin karhunkierroksen alkupisteeseen Juumaan. Vaihdoimme vähän vaatetta ja kengät ja lähdimme vaeltamaan. Oli vähän eri fiilis siellä mitä viimeksi siellä Hiidenportissa. Autoja oli parkkipaikka täynnä ja lähtöpisteessä oli myös muutama bussi. Ihmisiä oli siis todella paljon liikenteessä. Lähdimme kuitenkin vaeltamaan ja saihan siellä aina välillä riippusilloille jonottaa mutta ihan hyvin siellä loppujen lopuksi mahtui vaeltamaan ja kuvailemaan. Ja olihan siellä hienoja maisemia vaikka keli ei ollutkaan täysi kymppi. Vettä satoi välillä ja oli pilvinen sää. Aikaa meni viitisen tuntia ja matkaa kertyi reilu 13.5km. Pienikarhun kierros on ilmoitettu 12km mittaiseksi joten tulihan sitä vähän poikettua reitiltä kun 1.5km tuli lisää matkaa. Vaelluksen jälkeen suuntasimme Ruka kylään meidän hotelliin ja haettiin hyvällä omallatunnolla pitsat ja mentiin niitä syömään hotellihuoneeseen. Piti sitä päivän otoksia vielä illalla tarkastella jonka jälkeen rupesimme nukkumaan.

Pienellä karhunkierroksella oli jylhät maisemat.

Pienellä karhunkierroksella oli jylhät maisemat. Kuvan speksit: 50mm, 1/2500sek, f1.4, iso 200

Matkan varrelta löytyi myös tallainen piilopirtti.

Matkan varrelta löytyi myös tallainen piilopirtti. Kuvan speksit: 50mm, 1/1600sek, f2.2, Iso 200

Riippusiltoja oli useita.

Riippusiltoja oli useita. Kuvan speksit: 16mm, 1/320sek, f2.8 ISO200

Sunnuntaina suuntasimme ensin hotellin aamupalalle ja sen jälkeen vielä yhdelle kuvaus spotille Oulangan kansallispuistoon. Vaelluksen jälkeen löysimme spotin ja oli se kyllä siisti paikka mutta valitettavasti sieltä joen varrelta oli jo kaikista lehtipuista tippuneet lehdet ja kaikki koivut oli aivan harmaita… saatiin sieltä ehkä pari hyvää kuvaa kuitenkin. Myös Ella pääsi kokeilemaan uutta 5D Mark IV kameraa ja vuorostaan minä olin välillä kameran etupuolella. Pienen kuvailun jälkeen suuntasimme takaisin autolle ja lähdimme ajelemaan takaisin Vuokattiin ja kotia kohti.

Oulangan kansallispuistosta löytyi näin hienot maisemat.

Oulangan kansallispuistosta löytyi näin hienot maisemat. Kuvan speksit: 16mm, 1/2500sek f3.2, ISO 640

Harmi kun ei ollut enää ruskaa koivuissa joen varrella...

Harmi kun ei ollut enää ruskaa koivuissa joen varrella… Kuvan speksit: 16mm 1/1600sek, f3.2, ISO640

Ville Pääkkönen

Kuvaava extreme-lajien harrastaja. Lähimpänä sydäntä ovat kesäisin wake- ja kiteboarding ja talvella laskettelu ja niin ikään kiteboarding. Ville kuvaa urheilun lisäksi mielellään myös luontoa. Ville on kohtalaisen nuoresta iästään huolimatta tehnyt yhteistyötä useamman ulkomaalaisen tahon kanssa ja suuret, miljoonien seuraajien Instagram-sivut ovat jakaneet hänen kuviaan. Viimeisimpänä brittiläisen The Mirrorin tekemä juttu Villestä ja hänen karhukuvastaan. ”Hyvä kuva tai video on sellainen, että kun sitä katsoo, siitä saa hyvän fiiliksen! Esimerkiksi hyvä laskukuva on sellainen, että sen nähdessään haluaa itsekin heti lähteä laskemaan!”