Saako olla ylpeä itsestään?

Ehdottomasti saa ja pitää olla.

Meitä suomalaisia (tai ainakin mua) on opetettu pienestä pitäen olemaan vaatimattomia ja pitämään onni omana tietonamme. Onnistumisia ei kannattanut huudella kylillä, sillä samantien leimattiin itserakkaaksi tai ylimieliseksi. Ja auta armias, jos satuit olemaan iloinen tai ylpeä omista suorituksistasi niin palautus maan pinnalle tapahtui alta aika yksikön.

Itse olen lähes tulkoon koko elämäni vähätellyt omia onnistumisia, miettinyt kuinka olisin voinut tehdä asioita paremmin tai verrannut itseäni muihin. Ja suoraan sanottuna mulla on ollut ihan himpskatin paha olo. Ruoska on heilunut eikä kehuja ole herunut. Ja vaikka olisi, en ole niitä uskonut. Olihan parempi olla vaatimaton kuin itserakas.

 

 

En ikinä unohda, kun äitini neuvoi lopettamaan lapseni kehumisen, sillä hänellä voisi nousta se päähän. Muistan ajatelleeni kuinka kamalalta koko ajatus kuulosti ja sinä päivänä päätin, että kehun ja kannustan tytärtäni jokaisessa mahdollisessa asiassa sekä tilanteessa missä voin. Ja voin paljastaa, että neiti ei todellakaan kuvittele olevansa mikään maailman napa.

 Juuri tällä hetkellä olen niiiiiiiiiiin ylpeä itsestäni ja kaikesta ajasta sekä omistautumisesta, jota olen  Rajala Ambassador -kilpailuun antanut. Yli neljästäsadasta hakijasta juuri MINÄ olen tässä, kahden parhaan joukossa. En olisi ikinä uskonut ja päivittäin nipistelen itseäni hereille. Olen täysin amatööri enkä ollut edes käyttänyt Photoshoppia ennen tätä kilpailua saatika kuvannut RAW-kuvia. Eli kaiken olen joutunut opettelemaan ja kantapään kautta.
Tässä kohtaa en voi kiittää tai onnitella kuin itseäni. Tottakai läheisten ihmisten tuki ja yleisön äänet ovat olleet isona osana tätä matkaa. Iso kiitos siitä kuuluu teille kaikille. Sanat eivät edes riitä kuvaamaan tätä tunnetta.

Muistetaan olla armollisia itsellemme ja ylpeitä omista suorituksistamme. Se, että joku onnistuu ei ole keneltäkään pois. Päinvastoin. Se, että osaa olla toisen puolesta iloinen, on upea piirre ihmisessä.

Kaunista iltaa kaikille.

Samira