Sielu silmien takana

Siitä lähtien kun tartuin kameraan on minua kiinnostanut ihmiset kamerani edessä. Heidän elämänsä, tarinansa ja rakkaustarinansa.

Se pieni tunne jonka saat suoraan kameraan katsovasta ihmisestä. Se katse jonka ihmiset luovat toisiinsa, kaikki mitä ne pienet katseet kertovat. Ne onnelliset hymyt kun pari kietoutuu toisiinsa. Se miten yksi kuva saa uppoutumaan ajatuksiin ja miettimään kuvassa olevan ihmisen tarinaa: kuka hän on, mitä hän ajattelee? Kuvatessani omia projektejani saatan luoda itse kuvan hahmolle tarinan, vastapainoksi kuvatessani potretteja henkilöistä tai pariskunnista pidän siitä että he ovat kuvassa juuri itsenään, aitoina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koen että olen vahvimmillani kuvatessani ihmisiä. Saan heidät rentoutumaan kameran edessä ja laskemaan suojamuurinsa. Katsomaan kameraan omana itsenään, luonnollisena. Saan ikuistettua ne katseet kun rakastuneet ihmiset katsovat toisiaan, ja vaikka ympärillä olisi ihmisiä, he näkevät vain toisensa, ja ovat toisilleen elämänsä tärkeimmät ihmiset.

Ihmisen silmissä on jotain niin maagista, nytkin kun kuvaamani ihmiset pystyy laskemaan tuhansissa, en kyllästy. Joka kerta saan tavata toinen toistaan mielenkiintoisempia ihmisiä ja kuulen upeita tarinoita heidän takanaan.

On täysin totta että en olisi mitään ilman kaikkia niitä ihmisiä jotka ovat vuosien varrella uskaltautuneet kamerani eteen. Matkani tähän on ollut pitkä, ja se ei ole aina ollut niin ruusuinen mutta jokaiselta kuvaamaltani ihmiseltä olen oppinut jotakin, ja tullut paremmaksi.

Vuosien varrella olen kuvannut todella paljon kaikenlaista, ja pidän hyvin paljon esimerkiksi ruokakuvauksesta jossa pääsee vaikuttamaan jokaikiseen asiaan kuvassa, mutta myöskin siitä että voin vain ottaa kamerani ja lähteä ulos kuvaamaan mitä ikinä eteen sattuu. Joka kerta kuitenkin palaan ihmisten kuvaamiseen ja se onkin mielestäni valokuvauksen antoisin puoli.

Kiitos että olette mahdollistaneet tämän <3

 

-Astrid

www.astridmannerkoski.com

Astrid Mannerkoski Photography instagram

Astrid Mannerkoski Photography Facebook