Sukellus Iriksen potretin taakse

Yhdessä aikaisemmassa tehtävässämme pääsimme toteuttamaan Petri Mastin johdolla yhden valon studiopotretin, ja aion nyt kertoa teille kuvan toteuttamisesta.

Löysin mallikseni Iriksen jota olin aikaisemminkin jo kuvannut, meikin ja hiukset toteutti uusi tuttavuus Carmen Rosar. Molemmille suuren suositukset täältä! Kuvauksissa oli todella hauskaa ja olen todella tyytyväinen lopputulokseen!

 

Kuvan valaisuun käytin yhtä studiovaloa johon olin kiinnittänyt gridillisen 60 x 80 cm softboxin.  Asetin valon 45 asteen kulmaan, hieman Iriksen päätä korkeammalle.

Pehmensin valoa asettamalla hopean värisen heijastimen aivan Iriksen syliin, hieman vasten valoa, niin että se toi pehmeyttä joka puolelle.

 

Mallin asetin melko lähelle taustana toiminutta kangasta, sillä halusin valon vuotavan hieman taustaan tuoden taustan värin ja tekstuurin esiin.

 

Kuvaamisen jälkeen oli vuorossa kuvan käsittely. Videolla näette nopeutettuna koko 40 minuutin mittaisen prosessin, frequency separatin-action ja sen ohjeet löytyvät täältä: Phlearn

 

Jälkikäteen ajateltuna korjaisin Clone Stampin kovuuden (Hardness) lähemmäs 100 prosenttia, tällöin menetettäisiin mahdollisimman vähän informaatiota ihon tekstuurista.

 

Ihoa käsitellessä on hyvä olla tarkkana ettei iho muutu liian muoviseksi. Jos epäröit niin helpointa on näyttää kuvaa jollekin toiselle, ihon käsittelyssä tulee helposti vauhtisokeus ja kohta mallisi näyttääkin barbie-nukelta.  Tässä kuvassa halusin säilyttää tietynlaisen rosoisuuden, joten jätin kuvaan vielä joitakin ihon epätäydellisyyksiä.

Lightroomissa käytin vanhaa presettiäni jota säädin vielä kuvaan sopivammaksi, sekä tein lisäsäätöjä adjustment brushilla!

Tässä vielä valmis kuva!

 

Huomenna onkin taas seuraava tapaaminen, ja mentorinamme toimii tällä kertaa Daniel Taipale! En malta odottaa mitä viikonlopun kuvausretki tuo tullesseen!

-Astrid

Astrid Mannerkoski Photography 

Astrid Mannerkoski Photography Facebook

Instagram