Tarinat kuvien takana

Seitsemännen päätehtävän mentorina toimi Lawrence ”Larry” Dolkart. Los Angelesissa syntyneellä herralla on kymmenien vuosien kokemusta alalta ja hyvin erilainen tyyli mihin olen henkilökohtaisesti tottunut. Yleensä olen aina kysellyt paljon kysymyksiä mentorien oppitunneilla, mutta nyt en jostain syystä saanut sanoja suusta ulos.

Olin käynyt jonkin verran stalkkaamassa Larryn instagramia ja arvasin, ettei tehtävä tulisi olemaan helpoimmasta päästä. Luennolla saimme kuulla hänen lukuisista projekteistaan, näimme hänen ohjaaman musiikkivideon ja kuulimme tarinoita kuvien takaa. Larry mm. kertoi, että hänen lempinumeronsa kolmonen esiintyy jossain muodossa jokaisessa kuvassa. Kannattaa käydä katsomassa löydätkö tämän yhtäläisyyden hänen otoksistaan. Ei ollut vaikea arvata, että saimme tehtäväksemme ottaa heijastuskuvan ja kuvaan piti liittyä tarina. Mieleeni tuli heti visio millaisen kuvan halusin ottaa ja loppuen lopuksi tarina jatkuikin kahdella ylimääräisellä kuvalla.

Kuvat ja niiden tarinat voidaan tulkita monella eri tavalla. Itse pidän kuvista, joista heti näkee mitä siinä tapahtuu ja, jotka saavat tunteen pintaan. Toisinaan pidän myös arvoituksellisista kuvista tai sellaisista joihin voin itse keksiä tarinan. Ovatko omat kuvani sellaisia? Ei varmasti aina, mutta esimerkiksi Rajalan Ambassador -kilpailun kuvien takana on ollut melkein aina joku tarina paitsi siinä orava-kuvassa ;D. Olen myös huomannut, että visiot omiin kuviin tulevat omasta elämästä ja ehkä enemmän niistä vaikeimmin käsiteltävistä aiheista.  Olen jo jonkin aikaa miettinyt mistä se mahtaa johtua, mutta tunteiden kuvaaminen on todella voimaannuttavaa. Ja jos oikein rehellinen olen, haluaisin joku päivä julkaista kirjan elämästäni kuvien muodossa. Sitähän ei tiedä tuleeko se koskaan toteutumaan, mutta aina täytyy olla haaveita :).

Sitten niihin heijastuskuviin. Olin tosiaan aluksi ottamassa yhden kuvan, josta tuli kilpailun pääkuva. Kuvat pitivät ottaa ikkunaa vasten tai niin, että ikkunasta/ lasista heijastuisi jotain. Olen siis viimeiset kaksi viikkoa kulkenut vanhan kehyksen lasin kanssa ja harjoitellut heijastuskuvien ottamista. Siinä meni hetki ennen kuin ymmärsi tekniikan ja vielä viimeisen kuvankin kohdalla sain yli tunnin hinkata, että sain sen lopputuloksen minkä halusin. Mutta eihän sitä muuten opi kuin kokeilemalla ja varsinkin, jos on uusi aihe. Alla vielä kaikki kuvat, jotka liittyivät tähän keksimääni tarinaan.

 

Kuvassa aikuinen nainen katselee ikkunan takaa perhettä haikoisasti ja toivoo, että hänellä olisi ollut tuo ihana ja onnellinen perhe ympärillään.

 

 

Naisella on salaisuuksia. Hänet on hiljennetty eikä hän uskalla avata suutaan ja pitääkin kaiken sisällään.

 

 

Vaikka naisen elämä ei ole ollut helppoa hänen sisällään on uskomaton elämänvoima, joka ei sammu koskaan. Hän on taistelija.

 


Nämä kolme kuvaa ovat tietenkin vain pieni osa koko tarinaa, mutta lopun katsoja voi keksiä itse.

Olipas taas jälleen kerran mielenkiintoinen tehtävä, vaikkakin haastava. Suosittelen teitäkin kokeilemaan heijastuskuvia ja katsomaan asioita lasin kautta ;).

Mukavaa syksyä kaikille.

Samira

www.beautyoflifephotography.fi