Väsynyt mutta onnellinen

Kaikki hyvä loppuu aikanaan mutta vuosi 2016 oli aika mahtava! Oli uusia kokemuksia ja paljon mukavia tilanteita ja kuvattavia kohteita. Ja mikä parasta, uusia tuttuja ja kavereita!

Piti miettiä mitä tästä ambassador haasteesta jäi käteen? Yritän pitää vastauksen simppelinä ja niinhän se menee että lyhyestä virsi kaunis.

Väsynyt mutta onnellinen

Väsynyt mutta onnellinen

Kaikki alkoi noin vuosi sitten kun huomasin että Rajala Pro Shop hakee ambassadoreja. Noh, laitoin vapaa muotoisen ”hakemuksen” sisään ja sieltähän sitten soitettiin jonkin ajan kuluttua että vieläkö olisin kiinnostunut. Totta kai! Ambassadorit julkistettiin vuoden vaihteen jälkeen, itse en päässyt aloitukseen paikalle sillä olin Filippiineillä lomailemassa. Kuulin vain jälkeen päin että aika mahtava alotus illallinen sun muut oli ollut. Olisi varmasti ollut mukava olla mukana.

Ensimmäinen tehtävämme oli Rajala Go tapahtuma. Siellä tapasin ensimmäistä kertaa myös muut ambassadorit. Ennen tapahtumaa olimme saaneet Panasonicin kaluston. Kuvasimme sillä kalustolla myös tapahtuma päivänä. Panasonicista jäi parhaiten mieleen se todella valovoimainen prime linssi. Se oli mahtava ja sillä otin mm. Rikistä aika kivan kuvan.

Riki oli todella kuvauksellinen kun testasin kameraa

Toisena kalustona meillä oli testissä Olympus. Siitä jäi mieleen mahtava Amsterdamin reissu! Kamerasta en saanut oikein kiinni mutta reissu oli kyllä mukava! Lisää kamerasta täällä: http://www.rajalacamera.fi/ambassador/olympus/

Kolmantena oli haasteen siihen asti paras kamera! Nikon D750! Olin todella fiiliksissä silloin siitä kamerasta. Ja mikä parasta, saimme siihen runkoon todella hyvät objektiivit. Oli makroa ja valovoimasta kiinteää objektiivia. Kävimme Nikonin rungoilla kuvaamassa karhuja Suomussalmella. Kuvasin myös todella paljon muita kuvia silloin Nikonilla. Oma kamera jäi joka kerta kotiin kun lähdin kuvaamaan silloin. Tässä muutama kuva jotka on kuvattu Nikonilla.

Makro linssi luo todella hyvän bokehin,

DSC_1173 DSC_1544

Nikonin jälkeen meille tuli Sonyn kamerat. Olihan se pieni shokki Nikonin jälkeen mutta yllättävän nopeasti pääsi Sonyn kanssa sinuiksi. Kamerassa oli niin hyvät video ominaisuudet että kamera kulki joka kerta mukanani kun menin lammelle wakeboardaamaan. Ja sillä tulikin kuvattua suurin osa wake season edittiä. Tsekkaa se tästä:

Kävimme myös sonyn kalustolla kuvaa vene wakee ja wakesurffia Turun saaristossa. Meillä kävi todella hyvä tuuri kun sille päivälle sattui aivan järjetön helle! Oli aivan mahtava päivä vesillä silloin! Päivästä kuvattiin myös pari videota, ja katsoppa ne tästä:

 

Sonyn kaluston jälkeen meille tuli Canonin kalusto. Voisin jopa väittää että paraskalusto mitä on ollut tämän vuoden aikana. Saimme 5D Mark IV kamerat! Ja laajakulma zoomin ja tele zoomin. Se kalusto oli sopiva joka tilanteeseen. Kävimme testaamassa urheilukuvaus ominaisuuksia Canonin kanssa Tampereella. Kuvasimme jääkiekko ottelun, se oli ihan mielenkiintoinen kokemus kun sai testata Canonin super tele ja super laajakuva objektiiveja. Siitä päivästä enemmän täällä: http://www.rajalacamera.fi/ambassador/tampere-tappara-tampere/ Myös muita Canonin kokemuksia voi käydä lukemassa täältä: http://www.rajalacamera.fi/ambassador/lahettilaat/ville-paakkonen/

Yhteenvetona voisin sanoa että aika hyvä vuosi oli, eikä se tähän vielä lopu. Vielä on aikaa tehdä vaikka mitä! Suunnitelmissa on marraskuun Rajala Go tapahtuman jälkeen käydä Norjassa ja Lofooteilla kuvailemassa ja joulukuun puolessa välissä lähdetään taas Filippiineille talvea pakoon. Joten vielä on uusia seikkailuja edessä tälle vuodelle. Tänne kirjoittelen vielä juttuja marraskuun alkuun asti mutta jos haluaisitte että blogin pito jatkuu vielä sen jälkeen niin laittakaa viestiä Facebookissa tai Instagramissa niin keksitään jotain! Kiitos!

Ville Pääkkönen

Kuvaava extreme-lajien harrastaja. Lähimpänä sydäntä ovat kesäisin wake- ja kiteboarding ja talvella laskettelu ja niin ikään kiteboarding. Ville kuvaa urheilun lisäksi mielellään myös luontoa. Ville on kohtalaisen nuoresta iästään huolimatta tehnyt yhteistyötä useamman ulkomaalaisen tahon kanssa ja suuret, miljoonien seuraajien Instagram-sivut ovat jakaneet hänen kuviaan. Viimeisimpänä brittiläisen The Mirrorin tekemä juttu Villestä ja hänen karhukuvastaan. ”Hyvä kuva tai video on sellainen, että kun sitä katsoo, siitä saa hyvän fiiliksen! Esimerkiksi hyvä laskukuva on sellainen, että sen nähdessään haluaa itsekin heti lähteä laskemaan!”