Vinkkejä koiran ja lemmikkien kuvaamiseen

Muutamia vinkkejä koiran ja lemmikkien kuvaamiseen. Kirjoitan nämä jutut koiran kuvaamiseen liittyen mutta niitä voi soveltaa varmasti muihinkin lemmikki eläimiin. Joten tsekkaa nämä!

Aikaisemmin kirjoittelin oravien kuvaamisesta. Tämä menee melkein samaan kategoriaan mutta on hieman helpompaa sillä koiraa ei tarvitse etsiä saatika kesyttää ensin.

Numero yksi on että ota paljon kuvia! Koirat on nopeita ja liikkuu paljon joten kun ottaa paljon kuvia niin varmasti jokin otos onnistuu. Yleissääntö on se että mene koiran tasolle kuvaamaan. Ei kuvat toimi jos ne on otettu ihmisen tasolta alaspäin aina… mutta kuten aiemmin on jo todettu niin poikkeus vahvistaa säännön. Myös se on tärkeää että sinulla on herkkupaloja mukana kuvattaessa. Koira suostuu paljon helpommin eritemppuihin kun on namia tarjolla. Myös ilmeet ovat usein paljon parempia.

Riki oli todella kuvauksellinen kun testasin kameraa

Kuten tässä, kuva on otettu melkein suoraan ylhäältä päin. Kuva on otettu suurella aukolla kun tassut on niin sumeat ja maa ei erotu ollenkaan. ja kuva TOIMII!

Kannattaa myös kokeilla ottaa kuva liikkuvasta koirasta, kuten vaikka juoksevasta. Kuvaan tulee kivasti liikettä kun kaikki kuvat ei ole istuvasta tai seisovasta koirasta. Kun kuvaat liikkuvaa koiraa niin kannattaa kameran tarkennus asetus laittaa jatkuvalle tarkennukselle. Silloin kamera tarkentaa kokoajan koiraan ja saat aina tarkkoja kuvia. Valotus aika kannatta olla myös lyhyt. Mutta toisaalta kuvaan saa todella hyvin liikkeen näkyviin jos ottaa vähän pidemmällä valotusajalla. Kannattaa kokeilla eri asetuksia.

Pöllyävä lumi tuo hyvin vauhtia kuvaan.

Pöllyävä lumi tuo hyvin vauhtia kuvaan.

Pentukuvat toimii aina. Mitä nuorempi koira niin sen söpömpi ja söpöyshän toimii. Varsinkin sosiaalisessa mediassa. Pentu aika on myös todella lyhyt niin silloin kannattaa ottaa paljon kuvia mitä voi sitten myöhemmin muistella. Minäkin luulin kuvaavani Rikiä pentuna paljon mutta nyt jälkeen päin kun etsii pentu kuvia niin ei niitä kyllä liikaa ole…

Silloin pienetkin puut tuntuivat suurilta ja niitä oli haastava ylittää. Tänä päivänä ei paljoa isommatkaan puut menoa haittaa!

Rikin ensimmäisellä metsä retkellä pienetkin puut tuntuivat suurilta ja niitä oli haastava ylittää. Tänä päivänä ei paljoa isommatkaan puut menoa haittaa!

Kukapa näitä pentu kuvia voisi vastustaa...

Kukapa näitä pentu kuvia voisi vastustaa…

Minun suosikki objektiivit on lemmikki kuvaamisessa Canon 50mm f1.2 ja Canon 70-200mm f2.8 IS USM II juuri sen takia että noilla objektiiveilla pääsee lähelle ja saa luotua hyvin hienon BOKEHin. Jos äskeinen sana ei ollut tuttu niin tsekkaa blogiteksti BOKEHista täältä: http://www.rajalacamera.fi/ambassador/bokeh/

Tsekkaa lisää ja pysy kuulolla Instagramissa @villepaakkonen ja Facebookissa @villepaakkonenphotography!

Ville Pääkkönen

Kuvaava extreme-lajien harrastaja. Lähimpänä sydäntä ovat kesäisin wake- ja kiteboarding ja talvella laskettelu ja niin ikään kiteboarding. Ville kuvaa urheilun lisäksi mielellään myös luontoa. Ville on kohtalaisen nuoresta iästään huolimatta tehnyt yhteistyötä useamman ulkomaalaisen tahon kanssa ja suuret, miljoonien seuraajien Instagram-sivut ovat jakaneet hänen kuviaan. Viimeisimpänä brittiläisen The Mirrorin tekemä juttu Villestä ja hänen karhukuvastaan. ”Hyvä kuva tai video on sellainen, että kun sitä katsoo, siitä saa hyvän fiiliksen! Esimerkiksi hyvä laskukuva on sellainen, että sen nähdessään haluaa itsekin heti lähteä laskemaan!”