Wacom Intuos Draw S

Saimme Rajalalta käyttöömme Wacom Intuos Draw S -piirtopöydät. Minulla on aikaisempaa kokemusta Pro S mallista, joka on jo joitakin vuosia ollut pöytäkoneen jatkeena. Pro -mallin ainoa huono puoli on ollut se, että se on liian iso mukaan otettavaksi.

Tällä hetkellä teen suurimman osan kuvankäsittelystä kannettavalla ja useimmiten vieläpä reissun päällä. Läppärin hiirellä nykertäminen on välillä todella hermoja raastavaa, mutta kaikkeen tottuu, enkä ole oikein muuta enää jaksanut kaivatakaan. Toisaalta käsittelyt joita kuvilleni teen, eivät kovin tarkkaa piiperrystä yleensä edes vaadi.

Draw S -malli on kuitenkin ilokseni huomattavasti pienempi kuin Pro S ja mikä tärkeintä, mahtuu kivuttomasti kannettavan mukana kameralaukun läppäri taskuun. Tämä malli ei ole myöskään hinnalla pilattu, Rajalan verkkokaupasta sen saa hintaan 89€.

Teknisiltä ominaisuuksiltaan Draw S on hieman riisutumpi kuin Pro -mallit, mutta ainakin minun kuvankäsittelyyn varsin riittävä. Draw S tunnistaa 1024 eri painetasoa, joten piirtojälkeä voi säätää kynän painallusta muuttamalla. Aktiivisen piirtoalueen mitat ovat 152 x 95 mm. Piirtolevyn yläreunasta löytyy neljä toimintanäppäintä, jotka on helppo säätää omaan käyttöön sopivaksi. Wacomilta löytyy lisävarusteena myös palikka, jolla Draw S:n saa halutessaan täysin langattomaksi. Pro -mallista jäin kaipaamaan oikeastaan vain monikosketuksen tunnistusta ja portaatonta säätörengasta, mutta näistä kumpikaan ei ole sellainen ominaisuus jota ilman ei pärjäisi. Piirtopinta imee myös itseensä kaiken pölyn, sormenjäljet ja naarmuuntuu helposti.

Wacom Intuos Draw S tulee minulla kulkemaan jatkossa mukana. Silloin kun tarvitsee tehdä pikkutarkkaa kuvankäsittelyä, tästä on suuresti hyötyä. Pro S taas saa jäädä pöytäkoneeseen kiinni. Draw S riittää mainiosti ominaisuuksiltaan reissu käyttöön ja oikeastaan kaikkeen kuvankäsittelyyn mitä minä teen.

Plussat ja miinukset:

+koko

+hinta

+käytettävyys

-naarmuuntuu helposti

https://www.rajalacamera.fi/wacom-intuos-draw-pen-s-white.html