Wacom Intuos Pro Small vs. Intuos Draw Pen, piirtopöydät vastakkain

Saimme Rajala Pro Shopilta käyttöömme viime tehtävää varten Wacomin Intuos Draw Small-piirtopöydät. Toteutin viimeisimmän tehtävän sitä käyttäen ja vertailin samalla sitä omaan piirtopöytääni.

Ensi silmäyksellä piirtopöytä on ihanan raikkaan näköinen, mukavaa vaihtelua aina mustiin elektroniikkamötiköihin. Se on sopivan pieni jotta se sujahtaa helposti läppärilaukkuun, eikä se pöydältäkään vie kamalasti tilaa.

Minulla on jo entuudestaan  Wacomin intuos Pro Small-piirtopöytä, ja se on minulla lähes päivittäisessä käytössä kun editoin kuvia. Intuos Draw-piirtopöydän kytkeminen koneeseen kävi sekuntissa eikä uutta piirtopöytää varten tarvinnut erikseen ladata uusia ajureita. Piirtopöytä on yhteydessä koneeseen USB-piuhan kautta, ja se korvaa täysin hiiren. Oikea ja vasen hiiren näppäin löytyvät kynän nappuloista.

 

Verrattuna Intuos Pro-piirtopöytään pienempi kokoinen Intuos Draw on kooltaan näppärämpi. Pöydän käyttäminen vaatii hyvin pieniä ranneliikkeitä, mutta tarkkuus on kuitenkin varsin riittävä.

Pikanäppäimiä Draw-mallissa taaskin on vähemmän, sekä toisin kuin Intuos Prosta, siitä puuttuu portaaton pikanäppäin jota itse käytän mm. Brushin koon säätämiseen.  Pikanäppäimet ovat mielestäni myöskin hieman hankalassa kohtaa kun ne ovat aseteltu piirtopöydän yläreunaan. Intuos Prosta näppäimet löytyvät vasemmasta reunasta jolloin niitä on helppo käyttää vasemmalla kädellä oikean ollessa kynäkäsi.

Intuos Prossa olen pitänyt piirtolevyn pinnasta. Se on hieman samettisen tuntuinen, eikä kynä töksähdä niin pahasti pöydän pintaan. Draw-pöydän pinta taas on hieman kovempaa muovia, jolloin tuntuma on vähän liukkaampi.

Suurin ero piirtopöydissä ei silti löydy itse pöydistä, vaan kynistä. Draw-pöydän kynä on todella ohut, liukas ja hikoaa kädessä. Se lähtee pyörimään ja aina kun haluan käyttää kynän näppäimiä, minun täytyy ensin pyöräyttää kynä oikein päin ennen kuin löydän ne. Intuos Pron kynä taas on hieman paksumpi ja se on päällystetty nihkeämmällä ”hihalla” joka saa kynän pysymään jämäkästi kädessä ja oikeassa asennossa. Kynä on muotoiltu paljon ergonomisemmin, ja piirtopöydän mukana tulee kynäteline jossa kynä pysyy hyvin tallessa samalla säilöessään  sisällään kynän vaihtopäät.

 

 

Jos Intuos Draw-mallissa olisi parempi kynä, pääsisi sekin varmasti päivittäiseen käyttöön. Tälläisenään se soveltuu kyllä erinomaisesti matka piirtopöydäksi, mutta testailun jälkeen vanha piirtopöytäni Intuos Pro Small pitää jykevästi paikkansa lempparinani.

Suosittelen Intuos Draw-piirtopöytää ensimmäiseksi piirtopöydäksi. Sillä pääsee nopeasti alkuun, eikä se myöskään ole hinnalla pilattu.

Wacom Intuos Draw Pen S -piirtopöydän löydät Rajalan verkkokaupasta hintaan 89 euroa

S-kokoista Intuos Prota ei ollut tällä hetkellä Rajalalla myynnissä mutta M-kokoinen löytyi hintaan 369 euroa. Hintaero on siis merkittävä.

 

Toivottavasti tästä arvostelusta oli teille hyötyä! Kertokaa kommentteihin teidän kokemuksia piirtopöydistä!

 

Mukavaa vappua!

Astrid

www.astridmannerkoski.com